пʼятниця, 08 липня 2011 12:43

Янукович визнав, що у справі Тимошенко є політика

Янукович визнав, що у справі Тимошенко є політика

У кримінальних справах опозиції існує дві складові - політична та правова.

Про це на прес-конференції сказав президент України Віктор Янукович.

За його словами з політичної точки зору можна по різному сприймати судові процеси над опозиціонерами.

"А ось з точки зору права, як ви собі уявляєте? Що я маю робити? Підняти трубку, зателефонувати судді та прокурору і сказати: робити так чи так. Ви хочете, щоб я так зробив. Ви добре розумієте, що в мене немає таких прав. Я би і не хотів їх мати - підмінювати прокурора та суддю", - підкреслив він.

Янукович розповів, що задавав питання своїм консультантам чи є порушення при розгляді кримінальної справи Тимошенко

"Вони мені відповідають, що на сьогоднішній день таких порушень немає. Закон порушує тільки Тимошенко, адвокатами та депутатами, що присутні у залі та перешкоджають судовій процедурі", - зауважив він.

Янукович впевнений, що з моральної точки зору Тимошенко ніхто не давав права ображати "суддю Родіона Кірєєва як людину".

Президент повідомив що дивився у новинах перший день суду над Тимошенко.

"Я тоді бачив одного Кірєєва, а зараз бачу іншого. Він трошки адаптувався до процесу. Юлія Володимирівна також вела себа спокійніше і стримувала себе", - пояснив глава держави.

Нагадаємо, що сьогоднішнє засідання Печерського райсуду відкладене погане самопочуття адвоката Тимошенко Миколи Титаренка.

Зараз ви читаєте новину «Янукович визнав, що у справі Тимошенко є політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі