четвер, 31 березня 2011 08:47

Янукович спокушає брунейський бізнес інвестувати в Україну

Янукович спокушає брунейський бізнес інвестувати в Україну

Президент України Віктор Янукович сподівається, що інтерес брунейського бізнесу до нашої держави надалі суттєво зростатиме. Він запропонував брунейцям сміливо інвестувати свої гроші в українську економіку.

Як повідомила прес-служба голови української держави, про це Янукович заявив у ході українсько-брунейського бізнес-форуму.

Зокрема, запрошуючи брунейських підприємців до активної співпраці, президент відзначив, що наразі в Україні вже вдалося зупинити спад в економіці, спричинений світовою фінансово-економічною кризою, та розпочати етап сталого економічного розвитку.

"Тому ми також розраховуємо, що азійський, і зокрема, брунейський бізнес вбачатиме в Україні надійного та передбачуваного партнера, перспективи співробітництва з яким є різнобічними та безмежними", - сказав Янукович.

За його словами, Україна зацікавлена у використанні брунейського досвіду в реалізації таких проектів, як "Чисте місто", "Якісна вода", "Нове життя", "Місто майбутнього".

Окремо чиновник зупинився на проекті будівництва в Україні морського терміналу із прийому зрідженого газу.

"Відомо, що Бруней Даруссалам має вагомі здобутки та практичні напрацювання у цій сфері. Ми вітатимемо залучення брунейських колег до реалізації цього, а також інших перспективних національних проектів України", - наголосив президент.

Серед інших перспективних напрямків співпраці з інвесторами Янукович назвав реалізацію проектів у рамках підготовки до Євро-2012, сільське господарство, переробну промисловість, житлове будівництво, сферу телекомунікацій.

Також, на думку глави держави, Україна була б вельми зацікавлена у співпраці з Брунеєм у сферах нафто-газовидобутку, авіабудування, туризму, інфраструктурного розвитку, будівництва, подолання наслідків стихійних лих, в аграрному секторі.

"Україна відкрита для діалогу з брунейським бізнесом на всіх рівнях – від малих і середніх підприємств до найбільших корпорацій... Запрошую вас відвідати Україну з метою встановлення партнерських контактів з українськими компаніями, обговорення можливостей та віднайдення подальших шляхів розбудови взаємовигідної ділової співпраці", - зазначив Янукович.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович прибув до Брунею Даруссалам, де у місті Бандар-Сері-Бегаван відбулася офіційна церемонія його зустрічі із султаном Брунею Даруссалам Хассаналом Болкіяхом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович спокушає брунейський бізнес інвестувати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі