середа, 30 березня 2011 08:53

Янукович домовився із Брунеєм про оборону та безвізовий режим

Янукович домовився із Брунеєм про оборону та безвізовий режим

Україна та Бруней підписали Меморандум щодо співробітництва у сфері оборони та угоду про взаємне скасування віз.

Як повідомила прес-служба президента України, у рамках державного візиту Віктора Януковича до Брунею Даруссалам відбулося підписання двосторонніх українсько-брунейських документів.

Зокрема, меморандумом закладаються основи українсько-брунейського співробітництва в оборонній та військово-технічній сферах.

В документі йдеться про такі напрями взаємодії, як проведення спільних військових навчань, обмін персоналом, співпраця у галузі оборонної промисловості, реформування збройних сил тощо.

Також прописуються питання захисту інформації та охорони прав інтелектуальної власності. Передбачається створення постійно діючого спільного комітету оборонних відомств двох країн.

Було також укладено угоду між українським Кабміном та брунейським урядом про взаємне скасування віз для громадян, які користуються паспортами для виїзду за кордон (у формі обміну нотами).

Метою угоди є запровадження правових засад безвізового перетину кордону громадянами двох країн, які користуються "звичайними" паспортами для виїзду за кордон. Документом передбачено право громадян України і Брунею перебувати на території, відповідно, кожної з держав без віз терміном до 30 діб.

Крім того була прийнята спільна заява України та Брунею. У документі наголошується на тому, що між Україною і Брунеєм Даруссалам закладено основи для розвитку і поглиблення дружніх відносин, а також на існуванні низки перспективних сфер співробітництва, в яких на взаємовигідній основі можуть реалізовуватися спільні проекти.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович прибув до Брунею Даруссалам, де у місті Бандар-Сері-Бегаван відбулася офіційна церемонія його зустрічі із султаном Брунею Даруссалам Хассаналом Болкіяхом.

Зараз ви читаєте новину «Янукович домовився із Брунеєм про оборону та безвізовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі