пʼятниця, 24 грудня 2010 23:06

Янукович: "Шанси на вступ у Митний союз - нульові"

Янукович: "Шанси на вступ у Митний союз - нульові"

Шанси України на вступ до Митного союзу практично нульові.

Про це в інтерв'ю українським телеканалам заявив президент України Віктор Янукович.

"Вступ Українии у Митний союз пов'язаний зі змінами у Конституції. Якщо приймати це рішення, то значить перш ніж ратифікувати такий договір, навіть якщо він буде підписаний, треба внести зміни у Конституцію. З цього питання повинно набратися 300 голосів у парламенті. Ми вивчали це питання у парламенті - це не дає нам жодних шансів. Шансів зробити ці зміни у Конституції нуль. 300 голосів ми ніколи не знайдемо", - наголосив президент.

На переконання глави держави, це конкретна проблема, яку треба долати.

"На це питання треба давати відповідь. Ми не хочемо обманювати самих себе і тим паче наших партнерів. Так, Казахстан і Білорусь у Митному союзі. Вже сьогодні вони працюють у цих рамках. Є очевидні плюси і мінуси", - сказав Янукович.

Він зазначив, що у цьому союзі ми спостерігачі.

"Поки Митний союз не попрацює хоча б рік, ми не побачимо результату. Коли ми побачимо очевидні переваги і вигоди для України, тоді можна буде аргументовано говорити і з політиками, і з суспільством про те, що це вигідно, відповідає національним інтересам, тому пропонуємо йти цим шляхом", - додав глава держави.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович: "Шанси на вступ у Митний союз - нульові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі