понеділок, 05 липня 2010 12:56

Росія, Білорусь і Казахстан офіційно створили Митний союз

Росія, Білорусь і Казахстан офіційно створили Митний союз

Сьогодні в Астані за підсумками засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) президент РФ Дмитро Медведєв оголосив про створення Митного союзу між Росією, Казахстаном і Білоруссю.

"Було підписано заяву у зв'язку з тим, що набув чинності Митний кодекс. У відносинах між трьома країнами він набуде чинності 6 липня, а для Росії і Казахстану набув чинності з 1 липня", - сказав глава російської держави.

Нагадаємо, в минулі вихідні О. Лукашенко заявив, що Білорусь ратифікувала всі необхідні документи. "Ми на сьогоднішній день ратифікували всі договори та угоди, що стосуються Митного союзу, у тому числі Митний кодекс, - повідомив Президент Білорусі. - Ми знаходимося в тій же системі координат, що і вони (Росія і Казахстан)".

Тижнем раніше розв'язався газовий конфлікт між Росією і Білоруссю, що також могло вплинути на позицію Лукашенко щодо Митного союзу. "Газпром" прийняв пропозицію Мінська щодо збільшення ставки по транзиту газу по білоруській території з 1,45 до 1,88 дол за 1 тис. куб. м на 100 км.

Відзначимо також, що, згідно з озвученою першими особами держави позицією, Україна не має наміру вступати до Митного союзу з РФ, Білоруссю і Казахстаном. Зокрема, про це заявляв Президент України Віктор Янукович на весняній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в кінці квітня.

РБК

Зараз ви читаєте новину «Росія, Білорусь і Казахстан офіційно створили Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі