пʼятниця, 27 грудня 2013 15:40

Янукович намагається перейти у напад — експерт

Янукович намагається перейти у напад — експерт
Віктор Янукович. Фото: tsn.ua

Президент Віктор Янукович почав демонструвати театралізовану брутальність.

Так Gazeta.ua політолог Андрій Золотарьов прокоментував його виступ на Раді регіонів.

"Це має засвідчити, що він міцно тримає в руках владу і буде надалі відпрацьовувати мізансцену: "Цар — добрий, бояри погані". Таке головне завдання його технологів. Бо розгублений президент, який дуже важко підбирає слова, працює проти образа, який ліпитимуть з Януковича. Бачимо підтвердження того, що він теж фактично розпочав президентську кампанію. Вже оговтався від подій початку грудня і намагається перейти у напад. В січні ми побачимо спроби встановити м'який авторитарний режим", - зазначив він.

За словами експерта, так змінити риторику президенту допомогла опозиція, яка заявила про революція, але намагалася торгуватися із владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слова "придєлайте грошам ноги" свідчать, що влада не здатна керувати економікою - Палій

"Треба розуміти: ті люди, які насправді роблять революцію, таким не займаються. Такі дії не викликали серйозного ставлення з боку президента. В тих місцях, де загартовувався його характер, є таке: "Витягнув ніж — ріж, не ріжеш, то ти - півень", - зауважив Золотарьов.

Політолог вважає, що поведінка Януковича в першу чергу орієнтована на його базовий електорат.

"Треба розуміти, що на жителів Заходу чи Центру України ця постановка ніяк не вплине. Скоріше навпаки. Але на Сході та Півдні сприймають таке виховання підлеглих. Але тільки цієї поведінкою результату на президентських виборах не добитися. Якщо буде погана економічна ситуація, не допоможе навіть добра гра", - додав він.

Нагадаємо, 26 грудня президент провів Раду регіонів. Під час цього заходу він заявив про готовність проводити радикальні рішення, в тому числі і кадрові. До того ж Янукович попередив першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка та секретаря Київради Галину Герегу про персональну відповідальність за своєчасну виплату зарплат у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагається перейти у напад — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі