четвер, 17 серпня 2006 14:03

Янукович пообіцяв Ющенку дотримуватися Універсалу

Прем"єр-міністр Віктор Янукович запевнив Президента Віктора Ющенка, що інтеграція України до НАТО, СОТ, кадрова політика уряду та мовне питання є першочерговими в роботі уряду і будуть вирішуватися згідно з позиціями, закріпленими в Універсалі. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з Ющенком у кримській резиденції глави держави, повідомляє прес-служба Президента.

Однією з головних тем розмови було питання газових домовленостей України і Росії на період до кінця 2006 року і перспективи на 2007 рік.

Прем"єр підтвердив, що його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та прем"єр-міністром Михайлом Фрадковим свідчать про готовність Росії до кінця року не піднімати ціну на природний газ.

Ющенко зазначив, що на даному етапі прем"єру вдалося закріпити домовленості, досягнуті урядами України і Росії в січні 2006 року.

Президент наголосив на своїй позиції, що базовим документом для діяльності нового уряду є Універсал національної єдності. Зокрема, це стосується засад внутрішньої і зовнішньої політики, євроатлантичної інтеграції, мовного питання.

За словами Ющенка, розпочинаючи свою діяльність на посаді глави уряду, Янукович підтвердив, що всі пункти Універсалу будуть включені до програми діяльності Кабінету міністрів.

У середу, 16 серпня, у Сочі Янукович заявив, що має намір реалізувати передвиборні обіцянки про надання російській мові статусу офіційної, як тільки його коаліція одержить конституційну більшість у парламенті, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв Ющенку дотримуватися Універсалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі