четвер, 28 січня 2010 09:21

Янукович про Тимошенко, нову коаліцію та втрачені роки

Янукович про Тимошенко, нову коаліцію та втрачені роки
Кандидат у президенти Віктор Янукович вважає, що його суперниця на виборах, прем"єр Юлія Тимошенко не має перспективи залишитися у владі.

Про це він сказав у півгодинному інтерв"ю журналістам трьох іноземних ЗМІ в середу, повідомляє "Рейтер".

"Її несистемність і неефективність і авторитаризм у керуванні країною, політикою - це те, що сьогодні відштовхує і не дає ніякої перспективи", - сказав Янукович, назвавши збереження прем"єрського портфеля за Тимошенко "неможливим".

При цьому він не торкнувся питання про прийнятну для нього кандидатуру прем"єра у випадку обрання його президентом.

Як відомо, прем"єра в Україні призначає парламент рішенням більшості, яку формально зараз складають противники Януковича і його Партії регіонів - БЮТ, "НУ-НС" і Блок Литвина.

Янукович говорить, що спробує переманити на свою сторону частину депутатів і створити свою правлячу коаліцію, а якщо не вийде - доможеться дострокових виборів.

"Одразу після президентських виборів почнеться переговорний процес щодо формування нової коаліції. Якщо така коаліція буде сформована, то питання дострокових виборів буде відкладене вбік", - сказав він.

"Якщо коаліція не буде створена, то, звісно, будуть дострокові вибори", - запевнив Янукович.

Він вважає 5 років правління "помаранчевої" команди "втраченим періодом", а головним завданням майбутньої влади - боротьбу з бідністю і реформу економіки.

Зокрема, Янукович наполягає на підвищенні соцвиплат, незважаючи на рекомендацію МВФ обмежити витрати бюджету в умовах кризи.

"Соціальні стандарти повинні бути у відповідності з реальною ситуацією в житті в країні. Влада повинна захищати соціально незахищені прошарки населення", - сказав лідер "регіоналів".

"Ми з МВФ визначимо таку програму співпраці, яка влаштовуватиме МВФ і Україну, і ми ці відносини побудуємо прозорі і зрозумілі для українського суспі

Зараз ви читаєте новину «Янукович про Тимошенко, нову коаліцію та втрачені роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі