неділя, 19 січня 2014 17:54

"Янукович — не Кучма. Він триматиметься за владу до останнього" — нардеп
13

Фото: Фото: Таміла Михеєва

На восьме Народне Віче у Полтаві зібралося близько 500 людей. Деякі з них поприходили у карнавальних масках, з друшлаками та мисками на голові. У такий спосіб полтавці вирішили висловити протест проти законів, прийнятих парламентом у "чорний четвер".

"16 січня парламент незаконно ухвалив плеяду антиконституційних речей, які назвав законами. Після цього ганебного, ручного голосування опозиція розмежовує поняття закони України та ЗЕКони Януковича. Це справжній маразм, що зараз відбувається в Україні. Путін свою диктатуру формував десятиліттями, а Янукович вирішив її побудувати за два дні, - говорить народний депутат-свободівець Юрій Бублик.

- Іншого шляху, крім боротьби, у нас не лишається. Не можна відсиджуватися за великим парканом та чекати поки ситуація сама собою вирішиться. Тут нас повинні бути не сотні, а тисячі небайдужих полтавців, налаштованих на боротьбу проти беззаконня діючої влади. Це стосується й інших областей. Ми виходимо на Євромайдан, щоб довести нашим можновладцям, що ми люди, а не бидло, об яке можна витирати ноги".

Юрій Бублик також додав:

"Звичайно ми розуміємо, що Янукович це не Кучма. Він триматиметься за владу до останнього. Адже усвідомлює, коли позбавиться її, потрапить до в'язниці. Він уже дічі там був, повертатися за грати втретє йому зовсім не хочеться. Там не комфортно. Немає євроремонту, золотого унітаза. Він застосовуватиме всі можливі методи, щоб всидіти у президентському кріслі. Спробує змінити конституційний лад та запровадити спадкову монархію, щоб Януковича-старшого, змінював Янукович -менший і так далі. Ось про що мріє цей паскудник! Якщо йому не удасться утримати владу, він піде на розкол України. Цього ми не можемо допустити!"

У цей час повз Євромайдан із сигналами проїжджає автоколона з прапорами "Український вибір". Мітингувальники біжать до дороги. Вони свистять, скандують "Ганьба!", кидають по автомобілях снігом. Два прапори вдається збити. Учасники Народного Віче починають їх топтати та намагаються підпалити. До мікрофона підходить 28-річний голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Роман Чабановський. Він намагається заспокоїти полтавців.

"Прошу всіх присутніх людей не вестися на подібні провокації. Ми повинні бути мудрішими з вами. Що з того, як ми вибіжимо на дорогу і почнемо бити машини? Наша головна задача сьогодні — скоординувати подальші дії Майдану, а не йти на повідку у провладних сил".

Мітинг тривав близько двох годин. Після виступів опозиційних політиків, представників громадських організацій, активістів Євромайдану люди мирно розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович — не Кучма. Він триматиметься за владу до останнього" — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі