субота, 06 серпня 2011 14:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович не хотів, щоб Тимошенко відвідала Страсбург - член ПАРЄ

Янукович не хотів, щоб Тимошенко відвідала Страсбург - член ПАРЄ

Президент Групи Європейської народної партії та Християнських демократів у ПАРЄ Люка Волонте засуджує арешт лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це повідомляє сайт екс-прем'єр-міністра.

"Арешт Юлії Тимошенко є актом свавілля та продовженням однобічних дій українських органів правосуддя проти опозиції. Я звернувся до Президента Януковича з проханням дати дозвіл Юлії Тимошенко на відвідування семінару Групи ЄНП під час наступної Пленарної сесії у Страсбурзі. Цей арешт є чіткою відповіддю керівництва країни, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи. Українська влада не хоче, щоб лідер опозиції брала участь та займала активну позицію у громадських дебатах в Україні та європейських країнах", - йдеться в заяві.

На думку Волонте, арешт Тимошенко не лише порушує всі європейські стандарти, але й є неправильним рішенням для майбутнього України в Європи.

"Він схожий на неприйнятне використання правосуддя з політичними цілями. Єдина мета цих дій – зашкодити діяльності та залякати опозицію в Україні. Українська влада повинна негайно звільнити Юлію Тимошенко та дати їй дозвіл на участь у семінарі нашої родини ЄНП, який відбудеться в рамках Пленарної сесії у жовтні", - заявив він.

Нагадаємо, що 5 серпня Печерський суд заарештував екс-прем'єра Юлію Тимошенко. ЄС та представники низки міжнародних організацій висловили стурбованість стосовно верховенства права в Україні, а в Європарламенті заговорили про можливі санкції стосовно України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хотів, щоб Тимошенко відвідала Страсбург - член ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі