середа, 18 серпня 2010 08:59

Янукович не хоче бути губернатором "малоросійської губернії" - експерт

Янукович не хоче бути губернатором "малоросійської губернії" - експерт

Заклики російських політиків до возз"єднання Росії, України й Білорусі не дадуть бажаного ефекту, переконаний голова Інституту "Республіка" Володимир Чемерис.

"Я не думаю, що Янукович і Партія регіонів хочуть бути губернаторами "малоросійської губернії", - сказав він.

"Для них вигідніше керувати незалежною країною і бути самостійними", - додав експерт.

Водночас, Чемерис вважає, що український уряд і президент надто толерантно ставляться до одіозних російських політиків, які неоднозначно висловлюються про територіальну цілісність України.

Раніше українська сторона принаймні займалася практикою ведення "чорних списків", куди заносилися прізвища небажаних "російських гостей" - нині ж, констатує правозахисник, така практика припинена.

При цьому Москва й досі складає списки українців, яким заборонено в'їзд на територію Російської Федерації, наголошує Чемерис.

На його думку, Служба безпеки України та Міністерство закордонних справ нині неадекватно реагують на "випади" окремих російських політиків.

Також українські дипломати абсолютно не домагаються на міжнародному рівні пояснень від російської сторони щодо заборони перетинати кордон Росії деяким українським громадянам.

Зокрема йдеться про українського правозахисника Василя Овсієнка, якому без пояснень відмовили у в'їзді на російську територію. Правозахисник сам звернувся до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова за поясненнями, утім, відповіді так і не отримав.

Як відомо, російські політики в Криму у вівторок, 17 серпня, знову агітували за возз"єднання Росії, України та Білорусі.

Зокрема, лідер комуністичної партії Росії, депутат Держдуми Геннадій Зюганов, перебуваючи у Сімферополі, закликав нинішніх керівників Росії, України й Білорусі об'єднати в одну державу колишні союзні республіки, аби вони були більш конкурентоспроможними в Європі.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче бути губернатором "малоросійської губернії" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі