вівторок, 17 серпня 2010 13:21

"Росіяни - це великороси, малороси і білороси" - Зюганов розперезався в Криму

"Росіяни - це великороси, малороси і білороси" - Зюганов розперезався в Криму

Лідер Комуністичної партії Російської Федерації, депутат Держдуми РФ Геннадій Зюганов виступив за возз'єднання Росії, України та Білорусі. Він вважає, що таким чином колишні союзні республіки будуть більш конкурентоспроможними в Європі та світі.

Про це він сказав 17 серпня на прес-конференції в Сімферополі.

"Я вважаю: наша спільна трагедія, що в 1991 році ми не вберегли єдину країну. Для мене росіяни - це великороси, малороси і білороси. Я вважаю, що головна трагедія наших народів - поділ, що тоді відбувся. Він протиприродній, аномальний, аморальний, а багато в чому - злочинний. Тому возз'єднання і взаємодія Росії, України та Білорусі для мене є головною стратегічною задачею. Не випадково я щороку приїжджаю в Крим, в Україну, до Білорусі та все роблю для того, щоб зростити порвані судини, вузли і нікому не платити свого роду данину. На жаль, за той розвал ми всі платимо моторошну, страшну данину", - сказав лідер КПРФ.

На думку Зюганова, у Росії, України та Білорусі не буде "історичного майбутнього", якщо вони не об'єднаються.

"Якщо ми складаємо (потенціали) - ми конкуренти (у світі і в Європі), ми в змозі мати колосальний потенціал і бути суб'єктами світової історії. Якщо ні, будуть по черзі експлуатувати і величезну, багату надрами Росію, і щиру Україну, і славну, працелюбну Білорусь - і ніякої перспективи, що ми будемо суб'єктами цієї великої політики немає Ми будемо обслугою", - сказав лідер КПРФ.

"Я наполегливо закликав і закликаю російську, українську, білоруську владу все зробити для того, щоб зростити порвані вузли і судини", - додав Зюзагнов.

Нещодавно мер Москви Лужков відновив свою полеміку про те, що Севастополь має увійти до складу Росії.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни - це великороси, малороси і білороси" - Зюганов розперезався в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі