пʼятниця, 13 грудня 2013 17:27

Янукович намагається забалакати ситуацію — Палій

Янукович намагається забалакати ситуацію — Палій
Олександр Палій Фото: polittech.org

Політолог Олександр Палій вважає, що головна мета влади полягає у забалакуванні та максимальному затягуванні ситуації в країні.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Головна мета влади — це затягнути і забалакати цю всю історію і ситуацію. Задіяння Росії у цій ситуації надзвичайно велике і воно залишається до сьогоднішнього дня. Тому що Янукович починає городити якусь мачню про Угоду про асоціацію. Вони говорять, що для аграрного сектору це погано. Зараз виступає асоціація фермерів України і навпаки говорить, що асоціація для них вигідна. Сама влада три роки до того говорила, що асоціація вигідна Україні. Після двох поїздок до Москви все змінилась. Вони зараз намагаються знайти якесь обґрунтування для цієї зміни", - розповів Палій.

За його словами, наразі Росія намагається допомогти Януковичу зберегти владу.

"Очевидно, Януковичу у Росії пообіцяли гроші на підтримку наступної президентської компанії, але в обмін на здачу інтересів України і в обмін на придушення українського протестного руху. Фактично, можна сказати, що в Росії Януковичу платять за українську кров. Ми це побачимо під час поїздки Януковича 17 грудня і про що вони з Путіним там домовляться", - зауважив експерт.

Політолог зазначив, що Янукович намагається уникнути відповідальності за побиття мирних мітингувальників.

"У влади є спроба урівняти і побитих і тих хто бив. Тобто всіх легесенько звільнити, випустити, але за тими кого били залишити кримінальні справи, а тих хто били взагалі не карати. Натяк Януковича про трьох людей, які керували спецоперацією проти Майдану. Всі говорять про цих трьох людей: Захарченко, Клюєв і Медведчук. Тобто, якщо говорити прямо, то це Росія через них. Янукович говорить про якихось трьох людей і не називає їх прізвищ. Зрозуміло, що замість реальних організаторів він називає якогось сержанта Петренка, прапорщика Іванова і третього, хто в свисток не так гудів", - розповів Палій.

Нагадаємо, сьогодні відбувся загальнонаціональний круглий стіл президента Віктора Януковича з трьома опозиційними лідерами. Також там був присутній прем'єр-міністр країни Микола Азаров

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагається забалакати ситуацію — Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі