неділя, 23 січня 2011 18:01

Янукович може позбавити журналістів від необхідності погоджувати інтерв'ю

Янукович може позбавити журналістів від необхідності погоджувати інтерв'ю

У разі підписання президентом України Віктором Януковичем закону "Про доступ до публічної інформації" зміни до законодавства дозволять звільнити журналістів від необхідності погоджувати інтерв'ю.

До цих пір відповідно до закону "Про авторське право і суміжні права" інтерв'ю вважалося власністю двох осіб — інтерв'юйованого та інтерв'юера, що дозволяло вимагати від журналістів погодження матеріалу.

Законом "Про доступ до публічної інформації" внесено доповнення до статті 13 закону "Про авторське право та суміжні права", що регулює питання погодження тексту інтерв'ю з особою, котра давала інтерв'ю.

На практиці це положення викликало чимало непорозумінь, коли посадова особа, відповівши на запитання журналістів стосовно своєї діяльності, потім наполягала на погодженні тексту, викреслюючи найцікавіші для громадськості свої слова.

Тепер внесено ясність: зазначені положення не поширюються на випадки оприлюднення чи надання інформації на підставі Закону України "Про доступ до публічної інформації".

Дзеркало тижня

Зараз ви читаєте новину «Янукович може позбавити журналістів від необхідності погоджувати інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі