середа, 14 листопада 2012 12:11

Якщо в ПР приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції - експерт

Якщо в ПР приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції - експерт
Фото: glavcom.ua

В українській історії жодного разу спікер не ставав президентом, бо він уособлює негатив.

Таку думку під час прес-конференції висловив директор GMT Group Анатолій Луценко.

"Оскільки стовідсоткового переможця немає, відповідно з'являються шанси і варіанти для тих, хто пройшов по мажоритарці. Є багато самодостатніх людей, які б могли проявити себе. Розуміючи це, влада прийняла закон щодо змін до регламенту, бо усвідомлює, що 15 осіб зібрати значно легше, аніж 30", - сказав Луценко.

За його словами, на крісло спікера можна назвати багато прізвищ, але точної інформації щодо цього немає навіть у Партії регіонів: "Інформації немає в Партії регіонів, бо вони ще не прийняли рішення. Якщо приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції. В українській історії — жодного разу спікер не ставав президентом, бо уособлює весь негатив". Він додав, що "довіра до парламенту сьогодні від 2 до 5%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про перевибори з'явився на сайті Ради

Окрім того, він додав, що міністр юстиції Олександр Лавринович та віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, як будуть претендувати на це крісло не є особами, які консолідують в ВР більшість: "Вони не є, в повній мірі, суб'єктними політичної діяльності. На їх є багато різних впливі, пов'язаних із їхнім перебуванням в уряді, з орієнтацією на ті, чи інші промислові групи. Для ПР логічно було б поставити на спікера важковаговика, а віце-спікера віддати мажоритарникам".

Він наголосив, що "цей парламент існуватиме повну каденцію", оскільки "важко розпустити парламент" за цією Конституцією а провести конституційну реформу, в повній мірі, не вдасться.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в ПР приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі