вівторок, 13 листопада 2012 13:16

Супернику Губського не подобається ідея з переголосуванням на окрузі

Супернику Губського не подобається ідея з переголосуванням на окрузі
Леонід Даценко: президент оголосив кандидатів по 5 округах ворогами. Фото: pro-vincia.com.ua

Кандидат по 197 округу Леонід Даценко не впевнений, що виборцям сподобається ідея з переголосуванням.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаська прокуратура не побачила жодної фальсифікації на виборах

"Виборці проголосували. З них майже 28 тисяч проголосували за мене, як кандидата від опозиції, і менше 24 тисяч за Богдана Губського. Зрозуміло, що вони не згодні з таким рішенням ЦВК, не згодні з таким рішенням судів. Бо нинішній закон, який приймала Верховна Рада, практично не надає ніяких юридичних можливостей щодо проведення повторних виборів. Тобто ЦВК повинна була встановити результати голосування і по багатомандатному окрузі і по одномандатних округах", - вважає політик.

На думку Даценка, перевибори це політичне рішення Банкової.

"Я так розумію, що рішення у питаннях по проблемних округах приймалося особисто президентом і саме президент несе відповідальність за таке неправове рішення. Фактично, президент визнав 5 кандидатів по округах своїми особистими ворогами. Я так це розцінюю", - наголосив він.

"Загроза полягає в тому, що президент у нас перетворюється в царя, який одноосібно призначає вже навіть депутатів Верховної Ради, - додав Даценко. - Якщо рішення про перевибори буде прийняте, то ВР мусить тепер внести зміни в закон про вибори народних депутатів і надати можливість ЦВК це зробити".

Однак, Даценко впевнений, що навіть у разі перевиборів, чи переголосування переможе на окрузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат від "Батьківщини" на скандальному 197 окрузі Леонід Даценко не вірить, що суд визнає його переможцем

"В мене немає ніяких сумнівів, що виборці знову прийдуть і проголосують за мене. Єдине, що громадян цікавить, чи не станеться те саме з їх голосами, коли вони прийдуть вже на перевибори. Тому перед тим як провести перевибори, треба щоб опозиція домоглася покарання фальсифікаторів в ДВК і ОВК. На сьогоднішній день на сайті ЦВК висить 17 сфальшованих протоколів по моєму округу і це значить, що члени дільничних комісій або повинні піти в тюрму, або підтвердити справжність результатів голосування. Якщо винуватці не будуть покарані, це означатиме, що влада готує такі самі фальшування на повторних виборах. Якщо опозиція це допустить, це означатиме, що вони просто зрадять виборців, які голосували за опозицію", - наголосив політик.

Нагадаємо, вчора екс-міністр юстиції Микола Оніщук зробив заяву, що у ЦВК немає жодних прав не встановлювати результати виборів у 5 спірних округах і оголошувати перевибори. Згідно закону ЦВК зобов'язана оголосити результати виборів, після чого сторони можуть оскаржити їх у суді. Наслідком неможливості встановити результат виборів може стати повторне голосування на окрузі за кандидатів, які набрали найбільше голосів, але аж ніяк не нові вибори. Для оголошення перевиборів, чи переголосування ВР повинна внести зміни до закону про вибори.

Зараз ви читаєте новину «Супернику Губського не подобається ідея з переголосуванням на окрузі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі