понеділок, 31 березня 2008 13:26

Які угоди будуть підписані під час перебування Буша в Україні

Які угоди будуть підписані під час перебування Буша в Україні
В ході державного візиту президента США Джорджа Буша до України буде підписана низка документів, зокрема, про торгово-інвестиційну співпрацю, дослідження космосу, дорожня карта українсько-американської співпраці.

Як повідомив на брифінгу в Києві в понеділок посол України в США Олег Шамшур, за наслідками переговорів буде підписана дорожня карта українсько-американської співпраці, якою будуть визначені основні напрями роботи найближчими роками.

За словами замглави секретаріату Олександра Чалого, у вівторок будуть підписані ще дві угоди: про дослідження і використання космічного простору і про торгово-інвестиційну співпрацю між країнами.

Кажучи про угоду про торгово-інвестиційну співпрацю Чалий відзначив, що "це ще не створення зони вільної торгівлі, а кроки до неї".

Чалий також розповів, що 10 місяців тому Ющенко написав листа своєму американському колезі про необхідність створення зони вільної торгівлі між Україною і США. При цьому українська сторона вважає, що ініціативу Ющенка про створення зони вільної торгівлі американська сторона сприйняла позитивно.

За словами Чалого, в рамках угоди про торгово-інвестиційну співпрацю буде створена рада, яку очолять міністри економіки двох країн.

Як відзначив посол США в Україні Вільям Тейлор, "президент Буш з нетерпінням чекає цього візиту, він приїжджає, щоб виразити свою шану українській демократії".

За словами Тейлора, в ході переговорів "звичайно, вони обговорюватимуть питання про приєднання України до Плану дій членства в НАТО", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Які угоди будуть підписані під час перебування Буша в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі