вівторок, 06 серпня 2013 16:45

"Адідас Тітушка" і "золотий унітаз" - "ударівці" відкрили в Донецьку музей обіцянок Януковича
10

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

У центрі Донецька - на бульварі Шевченка, в декількох сотнях метрів від Донецької обласної державної адміністрації активісти партії УДАР відкрили сьогодні музей порожніх обіцянок президента.

- Замість України для людей - ми бачимо Україну, що належить Ахметову, Олександру Януковичу, Пшонці, Фірташу ... Кому завгодно, але не народу. Україна стала їхньою власністю, - заявив голова Донецької обласної організації партії УДАР Єгор Фірсов.

Експозиція нагадує про те, що судова реформа обернулася кар'єрним зростанням для суддів, близьких до Сім'ї, і призначенням колишнього юриста автобази главою Конституційного суду. Скорочення золотовалютних резервів та ймовірність дефолту - так реалізувалася передвиборна обіцянка Віктора Януковича зробити Україну однією з 20 найбільш розвинених країн світу.

Як символ обіцяної свободи слова та цензури "ударівці" представили спортивний костюм Вадика Тітушко. Як образ боротьби з корупцією - "золотий унітаз" Януковича.

- Цей унітаз - це символ всієї сучасної української влади. Боротьба Януковича з корупцією і тіньовою економікою закінчилася збагаченням самого Президента, членів його сім'ї, і близьких до Януковича людей. Причому, збагачення абсурдного, не порівнянного навіть із збагаченням Кучми, - повідомив Денис Каплунів.

Експозицію доповнили підручник "азірівського язіка", як образ реформи освіти, і кришка труни.

- Зараз середня тривалість життя українця - 68 років, спад населення складає 200 тисяч. І Донбас один з найбільш вимираючих регіонів. Хоча найбільше обіцянок було дано тутешньому електротату, і найбільше Янукович не виконав саме тут, - розповів Каплунів.

Першими відвідувачами імпровізованій виставки стали працівниці бібліотеки імені Крупської, поряд з якою розташували свої експонати "ударівці", і кілька літніх перехожих.

- Ми все це знаємо, відчуваємо на своїй шкурі, але нагадати зайвий раз так барвисто, я думаю, не зайве, - поділилася враженням працівниця бібліотеки, яка просила себе не називати. - Треба щось змінювати, хоча важко комусь вірити. Всі обіцяють, коли йдуть у владу ...

На презентацію "музею не виконаних обіцянок" прийшли колишні працівниці виборчого штабу партії УДАР, які звинуватили Донецьке партійне керівництво в обмані. Жінки стверджують, що на минулих виборах працювали агітаторами в 59-ому виборчому окрузі і їм заборгували зарплату за один місяць. Як зізналися жінки, офіційно їхні стосунки з партією УДАР оформлені не були, домовленості були "на словах". Відповідаючи на вимоги повернути гроші, Єгор Фірсов сказав: "Я вас не знаю" і назвав звинувачення, що пролунали, провокацією влади зі зриву "ударівського" заходу.

Зараз ви читаєте новину «"Адідас Тітушка" і "золотий унітаз" - "ударівці" відкрили в Донецьку музей обіцянок Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі