середа, 18 липня 2012 23:24

Яценюк: судді будуть незалежними, якщо вони матимуть відповідне фінансування

Яценюк: судді будуть незалежними, якщо вони матимуть відповідне фінансування
Арсеній Яценюк: треба боротися з корупцією у судівському корпусі. Фото: obozrevatel.com

Президент та Генпрокуроатура не мають права втручатися у діяльність судової системи.

Про це на круглому столі Об'єднаної опозиції сказав Арсеній Яценюк.

Він переконаний, перш за все, що Вища рада юстиції не може формуватися Генеральною прокуратурою та президентом Віктором Януковичем: "Це не є компетенція ані інститутe президента, ані органів прокуратури. ВРЮ повинна формуватися виключно суддівським корпусом та виключно з'їздами суддів".

Яценюк додав: "Ми повинні позбавити судівський корпус від впливу як президентів, так і прем'єрів і будь-яких інших осіб, які є абсолютно окремою гілкою влади. І вони не мають право диктувати українській судовій системі, які рішення приймати".

У цьому контексті одним із важливих завдань, за словами політика, є створення Національного антикорупційного бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вибивання зізнань наші правоохоронці працювати не зможуть

"Це окремий орган, який повинен оголосити і виграти війну з корупцією в Україні. Для того, щоб і судова система, і правоохоронна система працювали. Такий орган буде створений. І думаю, що ми доволі ефективно побудуємо боротьбу з корупцією, у першу чергу, у суддівському корпусі", - підкреслив Яценюк.

Він також підкреслив, що запорукою незалежності суду є незалежність фінансування судової системи.

Яценюк пояснив: "Сьогодні такої незалежності немає. Вона виключно задекларована і якщо ми не створемо постійно діючий механізм незалежного функціонування і фінансування судів, то судді завжди буду зазирати в рот або прем'єр-міністру, або комусь іншому".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: судді будуть незалежними, якщо вони матимуть відповідне фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі