середа, 18 липня 2012 12:08

Україна перетворилася на поліцейську державу, ситуація катастрофічна - Яценюк

Україна перетворилася на поліцейську державу, ситуація катастрофічна - Яценюк
Арсеній Яценюк: Такого не було навіть за Радянського Союзу. Фото: onlinenews.com.ua

Діяльність правоохоронної та судової системи в Україні є катастрофічною.

Про це сьогодні під час круглого столу заявив глава ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Зокрема, за його словами, в Україні зараз рекордна кількість працівників правоохоронної системи.

"У країні сьогодні налічується 350 тисяч співробітників МВС. Ми попереду фактично всієї планети. Попереду нас на нашому континенті тільки Росія та Білорусь. Йдеться про те, що в Україні приблизно 780 міліціонерів на 100 тисяч населення. Це вдвічі більше, ніж в Польщі та у середньому в країнах ЄС. І більше навіть, ніж за часів СРСР", - сказав він.

Яценюк наголосив, що в Україні лише 0,2% вироків скасовується або переглядається, а 98,8% є засуджувальними.

"Такого не було навіть за Радянського Союзу. Перший висновок, який можна зробити, це те, що в Україні сформована класична поліцейська держава. Крім того, ця поліцейська держава виключно звинувачує і переслідує громадянина", - розповів лідер Об'єднаної опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров обурився: грошей повно, але дороги чомусь не будують

Політик вважає, що пенітенціарна система не виконує своєї основної ролі - перевиховання, оскільки 40% осіб які відбували покарання, повторно потрапляють за грати. За даними Яценюка, у 2010-2011 роках кількість тяжких та особливо тяжких злочинів зросла на 17%.

"Ситуація катастрофічна. Саме у питанні сфери правоохоронної системи. Правоохоронна та судова системи стали захищати тільки тих, хто їх призначає - владу, президента Януковича і тих, хто сьогодні впливає на суди та прокурорів", - зауважив політик.

Найяскравішим прикладом "катастрофічної ситуації" він назвав політичні процеси, зокрема проти проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших.

Зараз ви читаєте новину «Україна перетворилася на поліцейську державу, ситуація катастрофічна - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі