понеділок, 03 жовтня 2011 08:51

Яценюк порадив Януковичу не дивитись на Росію

Яценюк порадив Януковичу не дивитись на Росію

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк радить українським провладним партіям не брати Росію за приклад в об'єднавчих процесах. Про це він сказав на прес-конференції у Житомирі, коментуючи тенденцію до об'єднання деяких політичних сил навколо Партії регіонів.

За його словами, "якщо давати оцінку тим процесам, які зараз відбуваються в Україні навколо провладних партій, то вони нічого не мають спільного з об'єднанням політичних сил".

"Це - не об'єднання, а спроба безпосередньо президента Віктора Януковича і його оточення створити однопартійну систему в Україні", - сказав Яценюк.

Він також зазначив, що ці спроби пов'язані з успішними, як вважають провладні політики, аналогічними процесами в Російській Федерації.

Разом з тим, Яценюк сказав, що провладні партії України дарма взяли собі за приклад російських політиків.

"Для того, щоб мати таку політичну систему, як в Росії, необхідно мати чотири умови - нафта, газ, Володимира Путіна і російський народ. Однак жодного з цих чотирьох обставин у нинішньої української влади немає і не буде", - зазначив Яценюк.

За його словами, єдиний вихід для української влади - не намагатися сфальсифікувати закон про вибори. Яценюк зазначив також, що перешкодити провладним партіям здійснити ці наміри можуть і повинні негайні зміни в Конституцію і відновлення балансу політичних сил.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк порадив Януковичу не дивитись на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі