четвер, 29 вересня 2011 16:14

Яценюк буває на таємних нарадах у "Межигір'ї" - Небоженко

Яценюк буває на таємних нарадах у "Межигір'ї" - Небоженко

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк буває на таємних нарадах влади в "Межигір'ї". Тільки у такому випадку він може заявляти про те, що Партія регіонів збирається змінити Конституцію і обирати президента у парламенті. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

"Яценюк у цьому випадку веде себе як людина, яка знає певні секрети. Такі речі зазвичай знаходяться на такому рівні секретності, що виникають підозри, що він дійсно буває на надсекретних нарадах влади в "Межигір'ї". Можливо, він видає отриману інформацію спеціально, аби перевірити варіант обрання президента Верховною Радою суспільною думкою. Яценюк тестує нас на те, що буде, якщо населення позбавлять можливості обирати президента", - говорить експерт.

Варіант обрання президента парламентом справді можливий, вважає політолог

"За умов падіння рейтингу Януковича такий варіант можливий. Але людина, яка ризикне обиратися в парламенті, може дуже сильно помилитися. Президент, якого обирають у Верховній Раді, може так само легко бути переобраним. Це вже буде парламентська республіка, де президент грає представницьку роль. Імовірно, справа в іншому: Партія регіонів не впевнена, що вона отримає тотальну більшість у Верховній Раді, і, нібито переходячи до парламентської республіки, вони оберуть президентом того, хто сам хоче бачити себе президентом", - підсумував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, що сьогодні під Печерським райсудом лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк розповів журналістам, що через падіння рейтингів Партія регіонів може змінити Конституцію так, щоб у 2015 році президента обирали у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк буває на таємних нарадах у "Межигір'ї" - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі