середа, 29 квітня 2009 12:09

Яценюк не розуміє, чому МВФ дав гроші на зарплати та пенсії

Яценюк не розуміє, чому МВФ дав гроші на зарплати та пенсії

Екс-спікер парламенту, народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк стверджує, що відновлення переговорного процесу України з місією Міжнародного валютного фонду свідчить про гнучкіший режим роботи МВФ. Про це він заявив інтерв"ю Бі-Бі-Сі.

"Я був позитивно здивований їхнім рішенням. Коли я працював у Нацбанку, то вони пили з мене кров. Ми мали програму, за якою кожне рішення, кожний транш вибивався після двох-трьох голосувань у парламенті. Тобто для них існував лише закон. Вони не довіряли ні постановам Нацбанку, ні уряду", - заявив Яценюк.

І те, що нині почалося відновлення переговорного процесу щодо надання другого траншу, на думку Яценюка, – це є, по-перше, "свідчення гнучкішого режиму роботи МВФ".

Крім того, за його словами, МВФ відчув відповідальність у тому, що, зробивши перший крок, і, не зробивши другого, ризикує, що на нього повісять усіх собак.

Водночас Яценюк не розумію, чому МВФ пішов на те, щоб фінансувати дефіцит бюджету: "Адже, 1,4 млрд іде на фінансування реформ. Я можу пояснити, які це реформи. Нині не вистачає зарплат і пенсій – це називається фінансування реформ. Тобто гроші використаються на затикання дір".

Нагадаємо, 14 квітня Кабінет міністрів прийняв пакет антикризовихз аходів, які перед цим не були законодавчо затверджені парламентом.

Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не розуміє, чому МВФ дав гроші на зарплати та пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі