понеділок, 18 червня 2012 20:39

Янукович-молодший своїм законопроектом продовжує фарс навколо мови – "нунсівець"

 Янукович-молодший своїм законопроектом продовжує фарс навколо мови – "нунсівець"
Іван Стойко каже, що "регіонали" продовжують наступ на українську мову. Фото: zaukrainu.org

"Регіонали" продовжують наступ на українську мову.

Про це в коментарі заявив депутат від фракції НУ-НС Іван Стойко, коментуючи реєстрацію Віктором Януковичем-молодшим у парламенті законопроекту, що відміняє 30% квоти на україномовний продукт на українському телебаченні.

"Регіонали в особі молодшого Януковича не заспокоїлись і продовжують атаку на українську мову. Але тут мова йде вже про телебачення, про ті квоти, які він пропонує. Ці квоти, які є 30% утримують хоч якийсь мінімальний показник українського продукту – хоч вночі але показують. А тут, даруйте, нам будуть впарювати все російське, прославляти тих бійців, які воюють у Чечні і будуть нав'язувати нам славне військо великого Кремля", - зазначив нардеп.

"Я взагалі не знаю цього депутата,  - додав політик, - наскільки я пам'ятаю, то навіть не чув його доповіді. Не знаю, що він буде говорити, але думаю, тут стирчать вуха не просто молодшого Януковича, але це продовження того фарсу, який розгортався -  тут вже не просто наступ на мову. Тут йде зачищення того продукту, який ще є український.  Мені дивно, що саме молодший Янукович реєструє такий законопроект , це є продовження законопроекту Колесніченка-Ківалова. Те, що фактично зменшується українська присутність – мова ні про яке ПДВ не йде, а це просто зачистка українського мовного продукту на телебаченні".

Стойка обурює, що мовою в Україні займаються випадкові люди у цій сфері.

"Це так як Ківалов служив у міліції собаководом, а потім купив собі диплом юриста і став великим доктором наук, або так само агроном Колесніченко займається українською мовою, і Янукович молодший займається україномовним продуктом на телебаченні", - розповів нардеп.

За словами Стойка, законопроект зменшує квотування україномовного продукту на телебаченні.

"З кожним роком все менше і менше має бути мови на телепросторі.  Говорити нічого – треба діяти, бо тут проявляється сутність "захисників", які живуть в Україні, але ненавидять все українське. Може в першу чергу українську мову. Вони чіпляються за такі речі як мова, але це їх останній козир, засмальцьований уже. Але вони на цьому не виїдуть і люди не просто вийдуть на вулиці, а з розвитком таких подій у парламенті ця влада сама собі копає могилу", - акцентував він.

Підсумовуючи, Стойко додав, що хто б не реєстрував подібні законопроекти, "нунсівці" будуть протидіяти, щоб зберегти мовну ситуацію в балансі, бо вона не є першочерговою для українців.

 

Зараз ви читаєте новину « Янукович-молодший своїм законопроектом продовжує фарс навколо мови – "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі