пʼятниця, 06 січня 2012 05:00

"Зеків без світла не залишають"

— Ходили чутки, що Тимошенко платила тюремникам 200 тисяч доларів на добу за перебування в медчастині Лук'янівського СІЗО, — каже адвокат 39-річна Тетяна Монтян. — Про Качанівську колонію поки що таких чуток немає. Перевели її саме тому, що занадто шикарно сиділа, ще і знущалася з "товаришів". Сміялася, що вони не можуть нічого зробити з тим, що в неї класні умови.

Качанівська колонія є зразково-показовою. Її й робили для того, щоб показувати Європі, як у нас добре в тюрмах. До Тимошенко нікого підсаджувати не будуть, бо є дуже мало людей, які одночасно засуджені по одній справі і мають слідчі дії по інших. Чим більше народу в камері, тим важче їх контролювати. Всередині можуть виникати конфлікти. Тому вона сидітиме з однією людиною. Можливо, згодом взагалі сама. Хто його знає, які в неї плани, і чим стимулювали начальника колонії.

У камері весь час горить світло, бо так має бути. Зеків без нього не залишають, тому що треба спостерігати що вони роблять. Це — тюрма, а не санаторій. Охорона весь час має дивитися, щоб у камері ніхто нікого не прирізав. Порівняно із сотнями тисяч звичайних людей, Тимошенко сидить шикарно, щоб не було підстав розказувати, що з неї знущаються. Згодом ажіотаж спаде, почнуться парламентські вибори, у людей будуть свої проблеми, а Тимошенко залишиться в Качанівській колонії.

Зараз ви читаєте новину «"Зеків без світла не залишають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі