пʼятниця, 18 лютого 2011 00:45

За звільнення Луценка підписалися 100 депутатів

Автор: фото з сайта www.focus.ua
  Юрій Гримчак
Юрій Гримчак

Печерський райcуд Києва 16 лютого продовжив на два місяці термін утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Він зможе вийти на волю не раніше 26 квітня. Адвокат оскаржуватиме це рішення.

— Про те, що буде суд, зранку ніхто не знав, — каже нардеп-"нунсівець" 45-річний Юрій Гримчак. — Адвоката Ігоря Фоміна слідчий повідомив про засідання за 5 хвилин до його початку. Фомін пояснив, що фізично не встигне приїхати. На суді його не було.

Як відбувалося засідання?

— Невідомо. Журналістів туди не пустили. Навіть тих, хто не мав відео та аудіотехніку. Там була трійка: суддя, слідчий і прокурор. Вони все вирішували. Луценка теж привозили. Ми про це дізналися від преси.

Як будете діяти далі?

— Оскаржимо рішення в Апеляційному суді. Крім того, у середу я відвіз до Генпрокуратури клопотання про звільнення з-під варти екс-керівників уряду Тимошенко. Мова йде про Юрія Луценка, Анатолія Макаренка, Ігоря Діденка та Валерія Іващенка. За два дні під цим клопотання підписалися 100 депутатів від НУ-НС, БЮТ і позафракційних.

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук завершив ознайомлюватися зі справою. Його випустили з СІЗО. Чому тримають Луценка?

— Тесть Корнійчука, голова Верховного суду Онопенко, зайшов до президента й покаявся. На наступний день проти його доньки закрили кримінальну справу, а зятя випустили. У Луценка немає такого тестя.

Коли можуть відпустити Луценка?

— Термін, до якого він був уперше затриманий, спливає 27 лютого. До нього ще 11 днів. Чому в такому поспіху з порушенням процедур суд прийняв таке рішення за зачиненими дверима — важко пояснити.

Зараз ви читаєте новину «За звільнення Луценка підписалися 100 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі