пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:53

За 40 хвилин виступу президент не згадав про вибори

Учора президент 54-річний Віктор Ющенко вперше з"явився на публічному заході після указу про розпуск Верховної Ради. На Європейській міністерській конференції з питань молодіжної політики від виступав 40 хв. Жодного слова не сказав про політичну ситуацію в державі.

Перед початком конференції біля столичного Українського дому з"являється кілька десятків міліціонерів. Усіх пропускають до зали через рамку з металошукачем. Усередині ставлять президентський штандарт і табличку з прізвищем президента. Закордонні гості займають місця.

Глава держави приїжджає без запізнення. Заходить разом із міністром у справах сім"ї, молоді та спорту Юрієм Павленком і віце-прем"єром Іваном Васюником. Кладе перед собою текст виступу.

— Україна завжди була в європейській сім"ї, — каже. — Ми були й будемо її невід"ємною частиною, не дивлячись на те, в якій ситуації знаходимося. Основа нашої політики — інтеграція України до глобальних та європейських інституцій. У цьому наше майбутнє.

За словами Віктора Ющенка, саме після помаранчевої революції Україна взяла курс на євроінтеграцію. Павленко та Васюник перешіптуються. Президент додає, що країна наблизилася до асоційованого членства в Євросоюзі. Насамкінець каже, що в українській владі багато молодих політиків. Зазначає, що європейська спільнота має сприяти контактам між молодими людьми:

— Для цього слід мінімізувати візову політику, зокрема, коли йдеться про студентів, журналістів та молодих науковців.

Зараз ви читаєте новину «За 40 хвилин виступу президент не згадав про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі