пʼятниця, 26 травня 2017 07:25

З України видворили російського пропагандиста

— На одного російського ідеолога в українській політиці й журналістиці буде менше, — каже заступниця керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, 39 років, про видворення 22 травня з України фактичного керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер", політтехнолога Ігоря Шувалова. Йому заборонили в'їзд до України на п'ять ­років.

— Ішлося про можливу співпрацю з ФСБ. Прикро, що Служба безпеки України не зробила цього досі. Шувалов — громадянин Російської Федерації. Був провідником російських інтересів на українському телебаченні.

Ще торік восени "Народний фронт" вимагав від СБУ видворити з України цього пропагандиста.

— Російські журналісти, які формували інформаційну політику "Інтера", виконували замовлення Кремля. Мали інформаційно знищити тих, кого керівництво РФ вважає своїми головними ворогами. Першим у цьому "темнику" був пакет брудних матеріалів на секретаря Ради нацбезпеки й оборони Олександра Турчинова. У замовленні також фігурують прізвища екс-прем'єра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голів комітетів Верховної Ради з культури і духовності Миколу Княжицького, з національної безпеки і оборони — Сергія Пашинського та інших, — говорив тоді міністр внутрішніх справ України 53-річний Арсен Аваков.

Зараз ви читаєте новину «З України видворили російського пропагандиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі