неділя, 02 липня 2006 18:08

"Вони б мали приносити нам квіти і цукерки"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Юлія Тимошенко вітається з Романом Зваричем. Вона сподівається, що ”Наша Україна” відмовиться від кандидатури Петра Порошенка на посаду голови Верховної Ради
Юлія Тимошенко вітається з Романом Зваричем. Вона сподівається, що ”Наша Україна” відмовиться від кандидатури Петра Порошенка на посаду голови Верховної Ради

Сьогодні коаліція та опозиція спробують домовитися. У Верховній Раді має відбутися круглий стіл. Ідея зібрати лідерів усіх фракцій належить президентові.

Шанс домовитися був у п"ятницю. Але від коаліції прийшов лише Олександр Турчинов, 42 роки. Заступник Юлії Тимошенко вкотре нагадав опонентам, що коаліція не сприймає жодних ультиматумів і вимагає припинити блокування трибуни.

Тим часом депутати з Партії регіонів поступово обживають кулуари Верховної Ради. Вони позаймали всі більш-менш зручні крісла та столи. Читали газети чи документи. Деякі були вдягнені по-домашньому. Зокрема, Ярослав Сухий — у картатій сорочці та старих потертих джинсах.

Тарас Чорновіл, 42 роки, позіхав.

— Вони б мали приносити нам квіти і цукерки за те, що даємо додаткові дні, щоб узгодити протиріччя, — сказав він. — Інакше коаліція могла б розвалитися ще минулого вівторка, після спроби обрати Порошенка спікером.

Хай люди побачать усю глупість цього блокування

— У коаліції тягнуть час, бо досі не мають єдності щодо призначень, — впевнений голова політради Партії регіонів Микола Азаров 58 років.

А лідери коаліції провели свій брифінг.

Олександр Мороз розповів, що вже остаточно домовилися проводити всі кадрові голосування тільки згідно з процедурою. У понеділок круглий стіл дасть можливість зняти облогу. А Партії регіонів —  зберегти при цьому обличчя.

— Круглий стіл — це прекрасна ідея. Хай люди побачать усю глупість цього блокування,— сказала після брифінгу Юлія Тимошенко, 45 років.

Її запитали, чи можлива зараз заміна кандидатури Петра Порошенка на посаду голови Верховної Ради.

— Дуже бажана,— швидко відповіла лідерка БЮТу і вийшла з парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Вони б мали приносити нам квіти і цукерки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі