четвер, 14 вересня 2006 18:23

Волга пропонує податок на багатство

На представлення проекту держбюджету на наступний рік перший віце-прем"єр міністр і міністр фінансів Микола Азаров учора не приїхав. Натомість був його 47-річний перший заступник Вадим Копилов.

— Ми поставили завдання створити реальний соціально орієнтований бюджет розвитку, — зробив він наголос на останньому слові.

Далі присутнім демонстрували слайди. Жовті й зелені стовпчики свідчили, як зростатимуть соціальні виплати. Так, з 1 січня знову збільшать мінімальну зарплатню. Але ці 400 гривень традиційно будуть меншими мінімального прожиткового рівня — він становитиме 525 гривень. А ще вдвічі збільшать видатки на розвиток оборонно-промислового комплексу.

Потім виступали всі охочі. Спочатку народний депутат від Соціалістичної партії Василь Волга. Він запропонував увести нові податки — на багатство. Але відразу після цього пішов.

— Жалко, що пішов пан Волга, — сказав директор Інституту економічного прогнозування 61-річний ВалерійГеєць. — Те, що він сказав — шлях у нікуди.

Зараз ви читаєте новину «Волга пропонує податок на багатство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі