вівторок, 07 лютого 2012 00:30

Водія Луценка допитували шість годин

У Печерському райсуді столиці 6 лютого допитували підсудних екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка.

Їх звинувачують у "заволодінні державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем". Мовляв, Юрій Луценко 2005 року запропонував водієві посаду оперуповноваженого з присвоєнням звання капітана міліції та відповідну зарплату. Той погодився, і тим самим вони вступили в змову.

— По поводу обвинувачення — я з ним не згодний, — каже на суді Леонід Приступлюк, 54 роки. — Юрія Віталійовича знав віддалено, і ніяких таких відносин у нас не було. Я був членом соціалістичної партії Рівненської області, коли Юрій Віталійович став депутатом, мене з партії направили працювати його помічником. Після того, як його висунули на міністра, він запропонував мені працювати з ним. Ніяких вказівок щодо мене в моїй присутності він не давав. Ким я буду працювати я дізнався не від нього. Стосовно змови я теж не згодний, і мені також незрозуміло, як ми могли дружити сім'ями, оскільки я вже був розлучений?

— Як ви потрапили в міністерство? — звертається до Леоніда Приступлюка прокурор Дмитро Лобань.

— Коли Луценка представили міністром, то він запитав: "Підеш зі мною працювати?" Це була особиста розмова у Верховній Раді.

— Ваша честь, це ж зговор! У туалеті біля пісуара зустрілися, так і домовилися наказати державу на 40 тисяч гривень, — каже 47-річна Ірина Луценко, дружина екс-міністра.

Присутні усміхаються. Юрій Луценко гортає газету. Леоніда Приступлюка допитують 6 год.

У залу заходить син екс-міністра Олександр. Стає в дверях, набирає щось на мобільному.

Суддя Сергій Вовк оголошує 45-хвилинну перерву. У коридор виходить Ірина Луценко:

— Приступлюк небагатомовний. Він — не політик, але говорить правду, що участі в його долі Луценко не приймав. У Юрія були інші задачі. Дивлячись як пришвидшили процес, скоріше за все вони не будуть затримуватися на допиті Луценка і задовольняти наші клопотання про додаткових свідків. У нас є свідки, які готові підтвердити невинуватість Юрія Луценка. Вирок не за горами. На дебати ми запросили всі посольства і міжнародні інститути, щоб довести всьому світу, що справа сфабрикована, і Луценко не винен. Він на лікарствах, які не допомагають, бо болі були періодичними, а тепер вони постійні. Ніякого лікування в СІЗО немає. Йому під розписку передають ті ліки, які я приношу.

Зараз ви читаєте новину «Водія Луценка допитували шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі