пʼятниця, 22 квітня 2011 00:45

Власниця "Епіцентру" стала секретарем Київради

У середу депутати Київради збираються, щоб обрати нового секретаря. На цю посаду нібито претендують "регіонал" Володимир Дейнега та Галина Герега з Громадського активу Києва. Попередній секретар Олесь Довгий після звинувачення ради в розбазарюванні столичної землі написав заяву про відставку.

Журналісти не знають Герегу в обличчя — прийшли на сесію з її фото, роздрукованими на принтері. Перед початком засідання в холі Київради з'являється нардеп-"нунсівка" 53-річна Оксана Білозір. Її помічник несе величезний букет білих троянд.

— Прийшла персонально привітати Галину Федорівну. Ми з однієї школи, відтоді дружимо, — каже.

51-річна Галина Герега заходить до сесійної зали під руку з 30-річним Олесем Довгим. Її не помічають. Міський голова 59-річний Леонід Черновецький потрапляє до президії із чорного ходу.

— Я вношу кандидатуру Галины Гереги на должность секретаря Киеврады. Она — организованный человек, один из лучших менеджеров в Украине, — каже Черновецький.

Оголошує про таємне голосування картками. Депутати стежать за результатами на екранах персональних моніторів. 89 голосів "за" з-поміж 90 зареєстрованих — висвічується на екрані. "Бютівці" та фракція Віталія Кличка "Удар" не голосують. Усього в Київраді 120 депутатів.

Герега виходить до трибуни. Опозиціонери заглушують виступ криками та свистом. Лідер "бютівців" 56-річна Тетяна Меліхова виходить у кулуари:

— Галина Герега належить більшості Черновецького, яка займалася розкраданням землі. Вона теж голосувала за земельні питання, зокрема на сесії 1 жовтня 2007 року, коли розікрали 1600 гектарів. Ділянки відійшли нардепу-"регіоналу" Василеві Хмельницькому, який фінансує ГАК.

— Якщо я й робила якісь помилки в голосуванні, то звернула на них увагу й більш не повторю, — відповідає згодом Герега.

Вона — фінансовий директор мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр". Займає 38-ме місце в рейтингу найбагатших людей України за версією журналу "Форбс Україна". Статки її сім'ї оцінюють у 4,2 млрд грн. Має нерухомість в Іспанії та готель в Івано-Франківську. Родом зі Львівщини. Ніколи не була держслужбовцем. У Київраді входила в комісію з питань торгівлі та підприємництва. Інколи пропускала засідання, ніколи не виступала.

Зараз ви читаєте новину «Власниця "Епіцентру" стала секретарем Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі