вівторок, 13 липня 2010 03:11

Віктора Януковича проводжали на пенсію 30 людей

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Депутат облради Ростислав Новоженець із помічниками на проспекті Свободи у Львові проводжає на пенсію президента Віктора Януковича. 9 липня йому виповнилося 60 років
Депутат облради Ростислав Новоженець із помічниками на проспекті Свободи у Львові проводжає на пенсію президента Віктора Януковича. 9 липня йому виповнилося 60 років

У п"ятницю у Львові на центральному просп. Свободи зібралася група людей, щоб відсвяткувати "проводи на пенсію Віктора Януковича". Так назвали акцію ініціатори — Українська республіканська партія. У цей день президенту виповнилося 60 років. Від партії прийшли депутат облради Ростислав Новоженець, 54 роки, з двома помічниками:

— Сьогодні президенту — 60 років. В Україні — це пенсійний вік. То чому президент порушує закони? А нам цікаво, чи зарахують у стаж Віктору Януковичу його судимості?

Навколо збираються близько 30 людей. Переважно пенсіонери, які поряд на лавочках грають у шахи та доміно. Перехожі зупиняються на кілька хвилин, але не затримуються.

— Придурки, — обурюється перехожий чоловік до своєї дружини. — А хто за такий короткий термін покращить життя? Та хто його не знає, того крикуна-дУРПівця, — киває головою в бік Новоженця. Три місяці тому депутат вивішував календар "100 днів до пенсії Януковича" на трибуні обласної ради. Його власноручно здер губернатор. — Тільки й уміє, що кричати. Через таких, як він, львів"ян мають за галасливе стадо.

— 9 липня в історії України сталося дві недоречні події, — продовжує в гучномовець Новоженець. — 1709 року — Полтавська битва, 1950 — народився Янукович.

Організатори акції закопують у землю невеликий щит на палиці з перекресленим обличчям президента та написом: "Час на пенсію". Молодший учасник акції закриває обличчя фотографією Віктора Януковича і грає роль президента. Інший звертається до нього, вітає з виходом на пенсію. Дарує Конституцію, книжку "Москалі не рускіє і не слов"яни", "Відродження нації". Витягає з брудного целофанового мішка кропиву, реп"яхи, вручає вдаваному президенту букети. Актор викрикує російські фрази голосом президента: "Донбас порожняк не гонит", "Да пашлі ви".

— Правильно-правильно, нашо нам такий президент, пора його, — підтакує літній чоловік на лавці до свого сусіда.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Януковича проводжали на пенсію 30 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі