вівторок, 05 серпня 2008 17:27

Віктор Ющенко відправив потерпілих дітей до "Артека"

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  У Чернівцях президент Віктор Ющенко їхав автобусом на вокзал разом із постраждалими від повені дітьми, які потім вирушили на відпочинок до Криму
У Чернівцях президент Віктор Ющенко їхав автобусом на вокзал разом із постраждалими від повені дітьми, які потім вирушили на відпочинок до Криму

Від Театральної площі Чернівців до залізничного вокзалу президент України Віктор Ющенко, 54 роки, їхав автобусом із дітьми, потерпілими від повені. У понеділок вони від"їжджали на оздоровлення до Криму, в табір "Артек". Загалом поїхали майже 900 осіб.

Від повені постраждали 12 тис. дітей. Їх до 10 серпня відправлять до таборів відпочинку. Державі це обійдеться у 18 млн грн. Але ті, кому не виповнилося 7 років, до табору не поїдуть.

— Ми підготували для дошкільнят санаторії матері й дитини, — каже Віктор Ющенко. — Найближчим часом у них зможуть оздоровитися півтори тисячі осіб.

Президент їде в село Чорногузи Вижницького району, де зсув ґрунту зруйнував 14 будинків, і ще 8 перебувають в аварійному стані.

На сільському пагорбі зібралися місцеві жителі. Ющенко обіцяє їм, що всі витрати з ліквідації наслідків стихії держава візьме на себе.

Президент закладає капсулу у фундамент одного з будинків

— Два мільярди виділили на місцеву владу, — додає він. — Основне — відновити газопостачання, автодороги. Збудувати протягом трьох-чотирьох місяців 700 будинків. На Буковині готують спеціальну регіональну програму, де передбачені нові гідроспоруди та системи, котрі зможуть витримувати стихії.

Глава держави пояснює, чому для Чернівецької області тривалий час не могли виділити гелікоптер. Мовляв, усю техніку ще 8 років тому розікрало попереднє керівництво Міністерства з надзвичайних ситуацій. Нині стоїть питання про переоснащення підрозділів МНС. На Буковину повернуть інженерно-технічний батальйон.

Під вечір президент власноруч закладає капсулу у фундамент одного з будинків, які зводять замість зруйнованих стихією. За 10 днів Віктор Ющенко знову відвідає Чернівецьку область, щоб особисто контролювати ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко відправив потерпілих дітей до "Артека"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі