середа, 05 березня 2008 17:52

Віктор Янукович виведе прихильників на майдани

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Роман Зварич розповідає, що до екс-прем’єра Віктора Януковича дуже повільно доходить його гумор. На цих словах ”нашоукраїнець” облизує палець і крутить ним у повітрі
Роман Зварич розповідає, що до екс-прем’єра Віктора Януковича дуже повільно доходить його гумор. На цих словах ”нашоукраїнець” облизує палець і крутить ним у повітрі

Минулого вівторка народні депутати запевняли, що знайшли компроміс. Обіцяли розпочати роботу в середу. Однак засідання не відбулося.

Учора спікер Арсеній Яценюк, 33 роки, зібрав лідерів фракцій для узгодження рішення. Переговори тривають до першої години. Потім до журналістів виходить Віктор Янукович, 57 років.

— Партія регіонів вичерпала резерв своїх можливостей щодо пошуку шляхів переконання помаранчевих лідерів у згубності їхньої позиції. Тепер ми звертатимемося за підтримкою до народу, — читає з аркуша лідер "Регіонів". — Нехай громадяни України скажуть, чи підтримують вони політику підписання таємних документів, які несуть загрозу розриву добросусідських відносин та стратегічного партнерства з нашим найбільшим сусідом — Російською Федерацією.

Дочитавши, Віктор Федорович іде. Перед телекамерами з"являється керівник фракції блоку "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко, 39 років. Він каже:

— Ми здивовані таким підходом до розв"язання проблем і вважаємо, що це більше політична поза, ніж політична позиція.

Додає, що НУ-НС готовий до компромісу. Розкриває папку і зачитує проект постанови по НАТО, який був погоджений кілька днів тому. У ньому йдеться, що рішення про вступ до Північно-атлантичного оборонного альянсу приймається Верховною Радою лише за результатами всеукраїнського референдуму.

— Це і є компроміс, до якого ми були готові ще з минулої п"ятниці. Однак насправді Партія регіонів має завдання не вирішення проблеми щодо НАТО, а зміни формату коаліції, урядової кризи та розхитування ситуації в Україні під будь-яким приводом, — говорить В"ячеслав Кириленко.

За кілька хвилин його місце займає лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, 51 рік. Каже: доки керівники фракцій радилися в голови Верховної Ради, Арсенієві Яценюку принесли повідомлення. Виявилося, що НАТО не розглядатиме ближчим часом питання про приєднання України до Плану дій з набуття членства в Альянсі. Почувши це, "Регіони" попросили зробити невелику перерву.

— Вийшли на 10 хвилин і оголосили заяву, яка рубає всі канати. Для нас це було несподіванкою, — визнає Іван Кириленко.

"Нашоукраїнець" 54-річний Роман Зварич каже, що під час погоджувальної ради Віктор Янукович нібито скаржився на те, що не знає, як вийти із блокування.

— Янукович сказав: "Ви загнали нас у глухий кут і не даєте з нього вийти". Можете мене процитувати, — додає Зварич.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович виведе прихильників на майдани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі