пʼятниця, 09 листопада 2012 06:45

Віктор Янукович не показується на людях із 28 жовтня

29 жовтня, понеділок

Жоден із мажоритарних висуванців Компартії не проходить до парламенту. Петро Симоненко заявив про потребу повернутися до суто пропорційної системи — "для унеможливлення колосального впливу капіталу на руйнування основ демократії та народовладдя".

У 223-му окрузі в Києві, де "свободівець" 28-річний Юрій Левченко виграє у провладного самовисуванця 53-річного Віктора Пилипишина, голова окружної виборчої комісії намагався втекти із засідання. Його повернули силоміць.

"Я вітаю народ України з важливим кроком у розвитку вільної незалежної демократичної держави".

Віктор Янукович, сайт президента

30 жовтня, вівторок

"Свобода" перетнула межу в 10% голосів, дані ЦВК.

На сайті ЦВК аномалія — вдень система показувала, що у 132-му окрузі в Первомайську на Миколаївщині пораховані 100% бюлетенів. Опозиціонер Аркадій Корнацький переміг заступника губернатора "регіонала" Віталія Травянка на понад чотири тисячі голосів. Увечері сайт ЦВК змінив дані: Травянко переміг із відривом у 232 голоси.

"Хоча зранку біля моїх приймалень стояли сотні людей, обурених попередніми результатами голосування, а телефони розривалися від дзвінків з інформацією про численні фальсифікації, за якими стоять мої опоненти, я вважаю, що вибори закінчились".

Екс-секретар Київради Олесь Довгий після програшу "ударівцію" Вікторові Чумаку

31 жовтня, середа

Генпрокуратура порушила п'ять кримінальних справ щодо підкупу виборців. Інформація з решти 94 звернень "не підтвердилася".

Заступник голови київського 215-го виборчого округу Ігор Криниця заявив, що провладний кандидат, секретар Київради і співвласниця гіпермаркетів "Епіцентр" Галина Герега пропонувала йому $5 тис. за фальсифікацію виборів на її користь.

"Не треба піддаватися панічним настроям".

Голова Об'єднаної єврейської громади мільярдер Ігор Коломойський про проходження до парламенту "Свободи"

1 листопада, четвер

Українське Міністерство закордонних справ  здивоване позицією США щодо виборів і чекає на об'єктивніші висновки. Перед тим Штати заявили, що "вибори в Україні — це крок назад на шляху до демократії".

Тетяна Засуха від Партії регіонів готує штурм виборчої комісії у 94-му окрузі, стверджують представники "Батьківщини". Підрахунок 100% бюлетенів засвідчив перемогу кандидата від Об'єднаної опозиції Віктора Романюка з перевагою в понад п'ять тисяч голосів.

"Хто боїться перерахунку голосів — у того рильце в пушку. От якщо в магазині мені не так зважили масло — я скористаюсь іншими вагами, й ніхто мені не заборонить".

Депутат-"регіонал" Михайло Чечетов

2 листопада, п'ятниця

Кандидату від Об'єднаної опозиції по київському 211-му округу Сергієві Терьохіну в сутичці з "беркутівцями" зламали палець та ребро.

"Беркут" захопив уночі окружком 132-го округу в Первомайську на Миколаївщині. Міліція вилучає оригінали протоколів. Протестувальників від опозиції побили.

"За безчинства, які влада застосовує на округах, відповідає президент".

Заява партії УДАР

3 листопада, субота

Порівняно з виборами 2006 року Партія регіонів утратила в Донецькій області підтримку понад 580 тис. виборців. Такі дані ЦВК.

Одеський апеляційний суд скасував перемогу в округу №183 у Херсоні "ударівця" Андрія Путілова.

"Я їй казав: "Юля, прошу тебе, перестань голодувати. Бо вони тільки з цього будуть радіти. Вони сидять там, напихаються". Але ж її переконати не так просто, там же характер ще той".

Арсеній Яценюк про зустріч з ув'язненою Юлією Тимошенко, яка з 29 жовтня голодує на знак протесту проти фальсифікацій

4 листопада, неділя

Об'єднана опозиція, УДАР і "Свобода" протестують проти фальсифікацій і заявляють про можливість складання мандатів усіх новообраних депутатів.

Серед групи підтримки, що прийшла до окружкому відстоювати інтереси провладного кандидата по київському округу №223 Віктора Пилипишина, був віце-чемпіон світу із сумо Дмитро Сліпченко (на фото).

"Мені передали фразу одного з "регіоналів": "Мы не можем отдать власть, потому что нас убьют".

Правозахисник Мирослав Маринович у коментарі журналу "Країна"

5 листопада, понеділок

Під будівлею Центрвиборчкому зібралися кілька тисяч прихильників опозиції та її лідери. Заявляють про початок безстрокового протесту.

Голова ЦВК Володимир Шаповал після переговорів із лідерами опозиції заявляє про можливе переголосування в п'яти "проблемних" округах. Лідери опозиції спочатку пристають на цю ідею. Потім відмовляються.

"Опозиція своїми протестами вносить ложку дьогтю в діжку з медом на останній стадії загалом нормальної виборчої кампанії".

Лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов

6 листопада, вівторок

Верховна Рада рекомендує Центрвиборчкому призначити перевибори у п'яти "проблемних" округах. У ЦВК відповідають, що не уповноважені розпоряджатися про повторне голосування в округах, якщо там неможливо встановити результат. Просить депутатів усунути законодавчу прогалину.

З'явилась інформація про можливу відставку голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Він неофіційно відповідав за результат Партії регіонів у Києві. "Регіонали" посіли в столиці четверте місце за партійними списками.

"Сьогодні день звільнення Києва. Окрім провладної партії й КПУ, жодна політсила не відзначила ці події. Зате вони витратили великі гроші на передвиборну агітацію, а сьогодні залучають людей до різних акцій. Щось у нашому суспільстві не в той бік іде".

Голова Київської міськдержадміністрації "регіонал" Олександр Попов

7 листопада, середа

"Президент Віктор Янукович доручив генпрокурору проаналізувати факти порушень законодавства під час виборчого процесу в одномандатних виборчих округах", повідомляє прес-служба глави держави. Це перша реакція президента на події навколо виборів від дня голосування. Віктор Янукович не показувався на людях із 28 жовтня, відколи проголосував за місцем прописки в Києві.

За допомогою "Беркута" з окружкому в Каневі голова ОВК виніс печатку та протокол. Опозиція каже, що документи підроблені. Керівник комісії приїхав із кандидатом у нардепи мільйонером Богданом Губським до Києва здавати протоколи в Центрвиборчком. У момент засідання ЦВК туди ввірвався опозиціонер Микола Булатецький із криком: "Ганьба! Це фальшиві протоколи. Вислухайте міжнародних спостерігачів". Його вивели із зали.

"Це були найкраще організовані вибори за історію незалежності. Які можуть бути претензії до влади? Ніяких!".

Прем'єр Микола Азаров

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович не показується на людях із 28 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі