четвер, 24 грудня 2009 10:12

Верховна Рада закрилася на місяць

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народний депутат Тарас Чорновіл у середу купив на виставці-ярмарку у Верховній Раді банку трав’яного меду за 60 гривень, ароматичне масло та бальзам. Разом заплатив 130 гривень
Народний депутат Тарас Чорновіл у середу купив на виставці-ярмарку у Верховній Раді банку трав’яного меду за 60 гривень, ароматичне масло та бальзам. Разом заплатив 130 гривень

 Народні депутати вирішили не збиратися у сесійній залі 24–25 грудня. Працюватимуть в округах. Наступного разу Рада збереться після виборів президента — 19 січня 2010 року.

У середу зранку сесійна зала напівпорожня. "Бютівці" вимагають від головуючого "регіонала" Олександра Лавриновича, 53 роки, поставити на голосування питання про створення тимчасової слідчої комісії по "Межигір"ю". Там живе лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

— Немає рішення комітету по цьому питанню. Тому я не можу поставити його, — пояснює Лавринович.

"Бютівці" незадоволено щось вигукують і ставлять на голосування питання про відсторонення Лавриновича від головування за "грубе порушення регламенту". 118 нардепів голосують "за".

Після цього парламентарі приймають рішення про скасування пленарних засідань на четвер і п"ятницю. Замість цього збираються попрацювати з виборцями в округах. Рішення підтримують 232 нардепи. Серед них — 171 "регіонал", один "бютівець", 10 "нунсівців", 27 комуністів, 19 "литвинівців" та чотири позафракційних депутати.

— Це робиться спеціально, бо "регіонали" бояться створення комісії по "Межигірю". Не хочуть, щоб були внесені зміни до закону про вибори президента, бо збираються творити фальсифікації, — обурюється в кулуарах "бютівець" Дмитро Ветвицький, 41 рік. — Також за два дні, що лишилися, ми хотіли приступити до держбюджету на наступний рік, скасувавши постанову про доопрацювання його в уряді.

БЮТ може скликати позачергове засідання Ради одразу після Нового року, каже Ветвицький. Лише розглянути б питання про "Межигір"я", закон про вибори та держбюджет.

Ану давай мені сир, бо я тебе кончу

— Та це фобії у "бютівців", — сміється нардеп від "Регіонів" 58-річний Ярослав Сухий. — Їхні висловлювання не можна коментувати без спеціальної медико-психічної освіти. Ми нічого не боїмося. Просто немає, що робити у залі. Краще поїхати до виборців і допомогти вирішити їхні проблеми.

"Литвинівець" Олег Зарубінський, 46 років, каже, що його фракція проголосувала за скорочення робочих днів у сесійній залі, бо набридло слухати передвиборні програми кандидатів у президенти:

— Виходить "регіонал" Стоян до трибуни — агітує за свого вождя Януковича. Виходить Камчатний із БЮТ — агітує за свою шефиню і починає співати їй оди. Це нікуди не годиться!

"Нунсівець" 52-річний Юрій Кармазін тим часом спускається до їдальні Верховної Ради.

— Так і не встигли цього року нормально попрацювати, — зітхає.

Замовляє сир із медом.

— Треба поїсти, щоб заспокоїтися від цього всього. Ірочко, ану давай мені сир, бо я тебе кончу, — звертається до молодої продавщиці.

Та ніяковіє.

— Дай мені ще секс і виноградний сік. Тут дівчата знають, що секс — це кекс, — уточнює нардеп.


Депутати обирали жіночі прикраси за п"ять–сім тисяч гривень


Протягом двох останніх тижнів у Верховній Раді працювала новорічна виставка-ярмарок для депутатів.
— Оренда за тиждень моєї розкладки коштувала мені 3725 гривень, — каже продавщиця картин Джема Круковська із Чернівців. — Депутати купили кілька робіт. Продала одному картину з виглядом на море за 6 тисяч гривень. А він порахував мені в доларах і обманув. Коли перевела ціну в гривні, то виявилося, що втратила десь тисячу гривень.
Поки жінка жаліється, до неї підходить "литвинівець" Микола Деркач, 60 років. Каже, що йому сподобалася картина із заходом сонця на морі за 10 тис. грн:
— Дайте мені візитку. Мій помічник вам передзвонить і забере її.
Продавець лотка з діамантами розповідає, що ніхто з депутатів особисто у нього нічого не купив:
— Присилали своїх помічників за конкретним товаром. Популярні жіночі набори з перлинами і діамантами по п"ять–сім тисяч гривень.
"Регіонал" Сергій Тулуб оминає виставку і йде до постійного книжкового магазину, що в Раді на першому поверсі. Купує книжки про історію та вино на 1200 грн.
Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада закрилася на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі