понеділок, 21 грудня 2009 20:12

Віра Ульянченко хрестилася при згадці про можливу перемогу Тимошенко та Януковича

У суботу вранці в актовій залі столичного "Київпроекту" кілька сотень людей збираються на Форум українських націоналістів. Більшість — члени партії Конгрес українських націоналістів.

— Приїхали за свої гроші, але нам відшкодують кошти на квитки, — каже член КУН із Харкова 35-річний Олександр Товкайло.

Йде до столу організаторів, показує двом дівчатам квитки на поїзд та отримує 200 грн.

Присутні між собою говорять переважно про політику.

— "Регіони" в нас на півострові, як павуки в банці гризуться. Розбігаються по інших партіях. Якщо Янукович і ці вибори програє, то в Криму в його партії залишаться тільки ті, кому нікуди йти, — розповідає голова Кримської організації КУН 57-річний Василь Овчаров. — Ще Литвина у нас почали підтримувати. Після того як він сказав, що Чорноморський флот повинен залишитися в Україні. Він же такий гнучкошиїй. До кого хочеш ззаду підійде та поцілує.

Тим часом голова Секретаріату президента Віра Ульянченко та лідер КУН колишній голова "Нафтогазу" Олексій Івченко виходять на вулицю зустрічати президента Віктора Ющенка. Івченко йде у самому костюмі. Першим підходить до президента. Той цілує його у щоку, потім Ульянченко.

На сцену запрошують найстаршого серед присутніх — голову братства ОУН-УПА Михайла Зеленчука, 85 років. Він спирається на милицю та палку. З обох боків його тримають хлопці. Поки йде, зал стоячи аплодує. Зеленчук закликає підтримати на президентських виборах Ющенка. Івченко запрошує виступити Віктора Андрійовича. Звертається до нього в традиції ОУН — "друже президенте":

— На виборах змагатимуться дві ідеї: чи будемо вільними, чи рабами, — каже президент. — Інші кандидати тягнуть нас у імперію. Те, про що вони говорять, ми вже бачили. Пригадайте, усе було завішане обіцянками про "український прорив" Тимошенко? І чим це закінчилося, коли вона стала прем"єром? Українським наривом. Вона має "свій" парламент. Скажіть, чи відбудеться у її парламенті голосування за закон про визнання воїнів УПА? Скажіть, так чи ні?

— Ні, — кричать із зали.

— Правильно, — киває Ющенко. — Ми виграли президентські вибори, але програли парламентські. Наступні треба виграти. Бо якщо переможе Тимошенко чи Янукович, про нашу свободу можна буде забути.

На цих словах Ульянченко хреститься. Після цього зачитують заяву форуму на підтримку Ющенка як кандидата в президенти.

Форум закривають. Охоронці блокують людей у проходах, щоб Ющенко вільно вийшов через бічні двері. Але проривається кремезний чоловік з сивими вусами — козак із Харкова 82-річний Оксен Семидуб. Підбігає до Ульянченко.

— Не дала мені знов візитки! — зітхає. — Мені треба негайно відновити Раду старійшин у кожній області. Для цього потрібно слово Ющенка, як головного гетьмана. Це ж для його перемоги робитимемо. От для мене важна не так його перемога, як іменно його ідеї. Не хочеться згубити Україну.

Зараз ви читаєте новину «Віра Ульянченко хрестилася при згадці про можливу перемогу Тимошенко та Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі