понеділок, 24 вересня 2007 17:31

В Ахметова нарахували 18 мільярдів доларів

Польський журнал "Впрост" опублікував свій щорічний рейтинг 100 найбагатших бізнесменів пост-комуністичної Європи. Майже кожен четвертий серед них — українець.

Нардеп від Партії регіонів та власник компанії "СКМ" Ринат Ахметов навіть потрапив до першої п"ятірки. Хоча торік із $7,2 млрд він був одинадцятим. На думку експертів, останній рік був надзвичайно успішним для найбагатшого українця — нині його капітали оцінюють у $18,7 млрд. Тому й підняли Ахметова на четверту позицію. Попереду — росіяни. Перше місце у власника "Російського алюмінію" Олега Дерипаски.

Найбагатшим українцем після Ахметова поляки вважають співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського з $8,9 млрд. Він на 14-му місці. А 17-ту сходинку посідає зять Леоніда Кучми, власник компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук.

За політичними кольорами серед українських мультимільйонерів переважають представники Партії регіонів. Їх п"ятеро. Зокрема до списку потрапили віце-прем"єр з питань  паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв і керівник виборчого штабу "Регіонів" Борис Колесніков. "Бютівців" — четверо. Двоє — "нашоукраїнців" та один соціаліст.

Загалом, у першій сотні — 43 росіянина, 24 українці, 15 поляків і лише 18 місць залишилося для всіх інших країн Центрально-Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «В Ахметова нарахували 18 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі