середа, 02 грудня 2009 07:01

"Усі роз"їхалися в регіони агітувати — чого сидіти даремно?"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Народний депутат від Компартії Леонід Грач фотографується біля парламенту із представницею громадської організації ”Фемен” Олександрою. Вона вимагає, аби депутати запровадили кримінальну відповідальність за користування послугами повій
Народний депутат від Компартії Леонід Грач фотографується біля парламенту із представницею громадської організації ”Фемен” Олександрою. Вона вимагає, аби депутати запровадили кримінальну відповідальність за користування послугами повій

— Сфотографуйте мене з такою молодою красивою дівчиною. Таке рідко буває, — каже нардеп-комуніст 61-річний Леонід Грач біля парламенту у вівторок. Обіймає за талію Олександру, 21 рік.

Вона та ще двоє її подружок із громадської організації "Фемен" в українських вінках стоять біля Ради. Тримають плакат із написом "Закон N5233 даешь в первом чтении". Запитують депутатів, чи підтримують вони запровадження кримінальної відповідальності за користування послугами повій.

— Дівчаточка, а ви знаєте, що треба, щоб це все працювало в цілому? А не так, щоб за проституцію адміністративна відповідальність, а за зняття проститутки — кримінальна, — говорить "нунсівець" Юрій Кармазін, 52 роки. — Але коли цей закон прийде в сесійну залу, думаю, що я буду його підтримувати.

Нардепи збираються у сесійній залі. Василь Кисельов заходить із купою газет. Сідає на своє місце у першому ряду перед президією і починає гортати. Решта парламентаріїв перемовляються, ходять напівпорожньою залою. Гостьову ложу займають депутати Європарламенту.

— Усі роз"їхалися в регіони агітувати — чого сидіти даремно? — зауважує "регіонал" 58-річний Ярослав Сухий.

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, 48 років, виходить до трибуни. Звинувачує головуючого першого віце-спікера 53-річного Олександра Лавриновича в тому, що той вибірково дає слово коаліціантам:

— Представник Партії регіонів намагається впливати на процеси в інших фракціях.

На сьогодні всі працюють проти всіх

— Миколо Володимировичу, свої особисті та внутрішньофракційні проблеми не намагайтеся перекласти на весь парламент, — різко відповідає Лавринович і зиркає в бік закордонних гостей, які саме виходять із зали.


Депутати долають вето президента на закон про регламент. Відтепер їхню роботу регулюватимуть не тільки Конституція та закони, а й регламент. Це обмежуватиме вплив президента на парламент. До того ж Конституційний суд визнав закон про регламент неконституційним.

Водночас нардепи не підтримують нову редакцію бюджетного кодексу, внесену урядом.

— Ми не будемо голосувати, бо це спроба Тимошенко задобрити місцеву владу перед виборами, — пояснює в кулуарах "регіонал" Михайло Чечетов, 56 років.

— Якщо кодекс не прийняти до того часу, коли парламент приступить до розгляду бюджету-2010, то це буде колізією, — наголошує член бюджетного комітету "бютівець" 41-річний Дмитро Ветвицький. — Знову почнуть звинувачувати один одного, що це незаконно, і будуть тягати один одного за галстуки. Але на сьогодні всі працюють проти всіх. Найвірогідніше, Новий рік ми зустрінемо без нового, нормального бюджету.

Зараз ви читаєте новину «"Усі роз"їхалися в регіони агітувати — чого сидіти даремно?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі