понеділок, 23 січня 2006 10:49

Ющенко відізвав підпис під меморандумом


Учора відбулося позачергове засідання уряду, скликане президентом Віктором Ющенком, 51 рік. Увійшовши до зали засідань, він привітався:

— Христос родився!

— Славімо його! — хором відповіли журналісти.

— Правильна відповідь, — зрадів Ющенко і підійшов до столу.

Він пояснив, що скликав засідання Кабінету міністрів, щоб дати оцінку процесам, які сталися за час його відсутності, та обговорити програму дій уряду на перший квартал року.

— Країна має повноправний уряд, як у центрі, так і на місцях, — спокійно розпочав Ющенко. — Він виконує свої повноваження без жодної приставки (в.о. — "ГПУ")... аж до формування нового Кабінету міністрів, після проведення парламентських виборів у березні 2006 року.

Президент сказав, що підписав звернення до Верховної Ради з вимогою скасувати неконституційне рішення про відставку уряду.

До 2000 року газ крали мільярдами, а тепер ці люди пропонували стати радниками

— Я сьогодні відкликаю свій підпис під меморандумом про співпрацю влади і опозиції, який ми підписали у вересні. Оскільки протилежна сторона порушила фундаментальний принцип співпраці відносно дестабілізації внутрішньої політичної ситуації в Україні, — сказав Ющенко. Навколо почулися приглушені вигуки, деякі журналісти навіть присвиснули.

Президент пояснив, що відставка уряду — це зрада національних інтересів. Адже Тимошенко, Янукович і Литвин знали, що ухвалююють неконституційне рішення. Знали також і про те, що ані президент, ані Верховна Рада не мають права до виборів пропонувати інший склад уряду.

— Ці сили будуть працювати проти інтересів України, — пояснював Ющенко. — Кому війна, а кому мать родная. У них є єдиний спосіб виграти хоча б якусь симпатію в людей —  мати неспокій у країні.

Зрештою, на думку президента, трагедії не відбулося. Головне — щоб 36 мільйонів українських виборців зробили висновки. Він пожалівся, що саме тоді, коли всі сусіди підтримували Україну в газовому конфлікті з Росією, ці політики зсередини зраджували національні інтереси.

— Я готовий відповідати за кожний пункт тієї угоди, яка підписана, — переконано сказав Ющенко. — Ми повинні навчитися вже не відступати, а перемагати. Можливо, вперше за 15 років стали повноправним партнером. Вперше поставили ті цілі, які вигідні нації, і добилися їх.

Президент розповів, що до 2000 року газ крали мільярдами, а тепер ці люди пропонували стати радниками по вирішенню газової проблеми. Сказав, що сьогодні ці сили намагаються спричинити хаос у політиці. Але уряд і президент стануть основою стабільності.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відізвав підпис під меморандумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі