середа, 13 вересня 2006 18:00

Уряд хоче зменшити великі пенсії

— Ви не повинні керувати бригадами чи цехами підприємств. Я не хотів би, щоб ви втручались у їхню діяльність, — давав учора настанови міністрам прем"єр Віктор Янукович, 56 років. — Це не ваша справа. Наша справа — відпрацювати необхідні закони для створення умов, щоб працювали сучасні економічні механізми.

Найбільше уваги прем"єр приділив законопроектові "Про Кабінет Міністрів України". У ньому будуть чітко виписані обов"язки і функції міністрів та їхніх відомств.

— Я чекаю від вас ініціативи, — сказав Янукович своїм підлеглим. — Не чекайте, коли я почну вас підштовхувати. Це буде не зовсім зручно мені робити. І перестаньте натягувати на себе повноваження, які не стосуються міністерств. Підмінювати виконавців комітетів і так далі.

Закінчуючи, він попросив міністрів висловити свої пропозиції чи зауваження. Не чекаючи реакції, встав і вийшов із залу.

Перший віце-прем"єр-міністр Микола Азаров, 58 років, наголосив на потребі реформ.

— Страна производит лишь 70% того, что производила в 90-м.. И это позор, — обурювався перший віце-прем"єр і міністр фінансів. — Не сказки надо рассказывать народу, а пора перейти к жесткой реальности.

Він пообіцяв зменшити занадто великі пенсії окремих категорій військових і держслужбовців до 5 тис. грн. І за рахунок цього підняти їх на 20% усім іншим.

— Нас можна занести в Книгу рекордов Гиннеса. Потому что пенсии военнослужащих выше, чем средняя зарплата. Такого нет ни в одной стране Европы, куда мы так рвемся. В трудоспособном возрасте они получают пенсию по 25–30 тысяч гривен, — Азаров так захопився критикою, що перейшов на ламану українську мову: — Як це могло статися? Хочу спитати у свого попередника. Куди дивилися його очі?

Учора уряд схвалив проект бюджету на 2007 рік. Сьогодні він має бути поданий у Верховну Раду.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче зменшити великі пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі