середа, 15 грудня 2010 06:45

Юрія Луценка судитимуть

Юрія Луценка судитимуть

24 томи матеріалів назбирали за 41 день слідства у кримінальній справі щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Працювали 11 слідчих з особливо важливих справ Генпрокуратури.

Політика звинувачують у зловживанні службовим становищем, перевищенні повноважень та привласненні 40 тис. грн. Максимальне покарання за це — 12 років тюрми. Луценко все спростовує та називає справу замовною. Мовляв, влада хоче віддати його під суд і таким чином забрати право балотуватися на парламентських виборах.

— Замовниками є вищі посадові особи держави — керівництво донецької ОПГ (російською — "организованая преступная группировка". — "ГПУ"), яка прийшла до влади. Мстяться мені за те, що кілька років у страху чекали відповіді за свою бандитську діяльність, — каже на прес-конференції у вівторок 46-річний Юрій Луценко. — Можу пред'явити внутрішні документи МВС про те, що керівництво Партії регіонів та депутати причетні до бандитизму і злочинних угруповань. Зараз ця ОПГ намагається підпорядкувати собі фінанси держави й максимально збагатитися.

Луценко приїхав чорним джипом "тойота". Водій екс-міністра намагається припаркувати машину на тротуарі, але даїшник йому не дозволяє.

— Я ж Луценка привіз, треба чекати, — каже шофер міліціонерові.

Правоохоронець розводить руками та махає у напрямку парковки далі по вулиці.

Луценко викладає суть справи. Час від часу дивиться у заготовлені тези:

— Кримінальна справа зводиться до наступного: міністр увійшов у попередній зговір зі своїм водієм Леонідом Приступлюком, аби викрасти з держбюджету 40 тисяч гривень. Через неправильно обрахований стаж водію рік нараховувалися зайвих 2 тисячі гривень на місяць, а потім видали вихідну допомогу. Слідство вже закрито, мені пред'явлено обвинувачення. Тепер я та водій знаходимося на підписці про невиїзд та чекаємо суду.

Наприкінці жовтня Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо працівників міліції за зловживання владою. Невдовзі висунули звинувачення екс-міністру.

— Водій Луценка був прийнятий на роботу в МВС після 47 років, хоча максимальний вік 45 років, — казав тоді заступник керівника міністерства 55-річний Василь Фаринник. — Протягом двох років водію присвоїли звання від капітана до підполковника. Окрім зарплати, він періодично отримував додаткові виплати.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Луценка судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі