четвер, 11 грудня 2008 16:47

У Ющенка буде новий літак

У Ющенка буде новий літак

Цієї середи 54-річний президент Віктор Ющенко літав до Литви на одному зі своїх трьох літаків. Це — Ту-134, Іл-62 та Ан-74. Але вже за кілька місяців він зможе користуватися новим лайнером — дальномагістральним аеробусом А-319. Нині завершують оббивку його салону. Вартість літака приблизно $66 млн.

Залежно від комплектації новий літак зможе брати на борт до 120 осіб. Без дозаправки ним можна буде літати в найвіддаленіші куточки світу. Обслуговування подібних літаків обходиться не менш як у $4 млн на рік.

Такий аеробус, як буде в Ющенка, вже має мільярдер, нардеп-"регіонал" Рінат Ахметов. Він купив літак два роки тому.

Одному з нинішніх президентських авіалайнерів Ан-74 кілька років. Оформленням його інтер"єру займалася дружина президента Катерина Ющенко. Вона попросила, аби все було у світлих кольорах, а меблі — з червоного дерева із бурштином. Для президента там є окрема кухня та санвузол, а для супроводу — окрема кімната. Орієнтовна ціна цього літака $12 млн.

У російського президента Дмитра Медведєва, 43 роки, літак за $300 млн. Його зробили за спеціальним замовленням, лише оббивка салону обійшлася приблизно в $40 млн. Там є кілька робочих кабінетів, спальня, кімната для супроводу, бар. Уся сантехніка під золото. Якщо президент забажає помолитися, то в літаку є ікона Миколая Чудотворця й Біблія.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка буде новий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі