четвер, 04 грудня 2008 17:16

У разі союзу БЮТ із Партією регіонів Вінський піде у відставку

— У перший день створення коаліції БЮТ і Партії регіонів я оголошу про свою відставку з посади міністра транспорту та зв"язку, — оголосив у середу Йосип Вінський, 52 роки.

Каже, що цей союз є неприродним і така коаліція не виведе з економічної кризи. Мовляв, головне для Партії регіонів — отримати доступ до державних ресурсів і в такий спосіб зберегти бізнес своїх олігархів.

— Це призведе до втрати будь-якої перспективи для України. А внесення змін до Конституції з метою самозбереження позбавить народ будь-якого впливу на владу, — каже міністр про домовленість БЮТ і "Регіонів" про обрання президента у Верховній Раді і двопартійний парламент.

— Це думка лише Вінського. Переважна більшість — за коаліцію з усіма фракціями, —  говорить нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко, 55 років. — Йосип Вікентійович завжди був з оригінальними думками. Тут, окрім політичних поглядів, є ще й особистісне — його можуть усунути з посади.

Про відставку Вінського ходили чутки ще в листопаді. У політикумі говорили, що прем"єр Юлія Тимошенко готова пожертвувати ним заради коаліції із Партією регіонів. Адже лідер "Регіонів" Віктор Янукович хотів, аби економічний блок уряду відійшов йому.

2,5 року тому Вінський пішов із Соцпартії після створення нею коаліції з Партією регіонів і комуністами. При цьому назвав лідера СПУ Мороза "ублюдком".

Зараз ви читаєте новину «У разі союзу БЮТ із Партією регіонів Вінський піде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі