середа, 02 серпня 2006 18:34

"У президента хороша закалка"

Минулого вівторка Віктор Ющенко та Віктор Янукович проговорили дев"ять годин — з 14-ї до 23-ї. Ішлося про дві можливості — підписання Універсалу національної єдності чи розпуск парламенту.

Двічі переговори припинялися. Але потім їх знову продовжували. У першій половині дня Ющенко розмовляв про це з Юлією Тимошенко та Романом Безсмертним. У секретаріаті також були Петро Порошенко й Олександр Третьяков. Але в переговорах участі не брали. Знаходилися там й інші "нашоукраїнці" — Юрій Єхануров, Давид Жванія, Роман Зварич та Анатолій Кінах.

О пів на дев"яту вечора до Банкової під"їхав чорний "мерседес". З нього вийшли соціаліст Микола Рудьковський і "регіонали" Микола Азаров та Андрій Клюєв. Були зосередженими. Азаров сказав, що приїхали доробляти проект універсалу.

— Подивимося на них, — похмуро жартував Микола Рудьковський, 38 років.

Під президентським секретаріатом на результати переговорів чекали кілька десятків журналістів. Між ними і прес-секретар Януковича Родіон Мірошник, 32 роки. Він хвилювався, чи зможе його шеф після таких виснажливих перемовин щось розповісти. Після 23-ї Мірошникові по телефону повідомили, що переговори щойно закінчилися.

— Вы к нам выйдете? — запитав він у слухавку.

Почувши відповідь, схопився за голову:

— Ну, блин, тут такая толпа народу — 20 телекамер!

Однак Янукович таки не вийшов. Зник через чорний хід. Президент також не захотів розповідати про результати. Це зробила його прес-секретар Ірина Геращенко, 35 років.

— Відбулося зближення позицій, — повідомила вона. — Можна говорити про певне порозуміння. Зокрема у принципових для президента темі єдності України і відмові від теми федералізму.

Запитали, чи не стомився Віктор Ющенко від таких переговорів.

— У президента хороша закалка. Він працює по 15 годин на добу і прекрасно себе почуває, — гордо відповіла Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «"У президента хороша закалка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі