неділя, 17 червня 2007 16:33

У Полтаві Янукович відчитав Асадчева

Автор: фото: УНІАН
  Під час візиту до Полтави прем’єр Віктор Янукович із губернатором Валерієм Асадчевим оглядають стан пшениці на полях агрофірми ”1 Травня”
Під час візиту до Полтави прем’єр Віктор Янукович із губернатором Валерієм Асадчевим оглядають стан пшениці на полях агрофірми ”1 Травня”

Прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років, відвідав минулого четверга Полтавщину.

— Жарко чи ні? — запитує в людей, що вже півгодини чекають у залі Полтавської облдержадміністрації. Знімає темно-синій піджак, вішає на спинку стільця. — Полтава така бідна, що не вистачає грошей на кондиціонер?

Голова облдержадміністрації 53-річний Валерій Асадчев і голова облради 49-річний Олександр Удовіченко стинають плечима. Обоє знімають піджаки й також вішають їх на стільці. По обидва боки стоять по три вентилятори. Асадчев просить направити їх в інший бік — щоб не дуло в спину.

— На Полтавщині ситуація не найгірша по Україні, то й не поспішав сюди їхати, — Янукович дістає з кишені хустинку, витирає лоба. — Це політична ситуація в державі змусила мене їхати в регіон. Природних підстав для проведення дострокових виборів у Верховну Раду нема. Соціологія говорить, що 57 відсотків українського народу не бажає ніяких виборів.

Разом із Януковичем до Полтави приїхали два десятки міністрів та їхніх заступників, народні депутати від Партії регіонів.

— Ми вже виконали бюджет за перше півріччя, почали перевиконувати, — звітує Валерій Асадчев. Він зараз — у списку "Нашої України" на дострокових виборах до парламенту. — Але маємо 30 мільйонів гривень боргу до Пенсійного фонду. Половину заборгували безнадійні підприємства. Але ми збільшили власні надходження до фонду на десять відсотків.

Начальник обласного управління охорони здоров"я Віктор Лисак бідкається, що на Полтавщині смертність майже вдвічі перевищує народжуваність.

— Треба працювать, а не засідать! — радить йому Янукович. Зал регоче.

Асадчев каже, що в трьох райдержадміністраціях — Оржицькій, Чутівській і Полтавській — немає голів, обов"язки виконують перші заступники.

— Вікторе Андрійовичу! — обмовляється голова облради, "регіонал" Удовіченко. — Сесії райрад пропонували своїх кандидатів. Це і є думка народу. Але їх не призначили.

— У вас в області 39 відсотків підприємств збиткові. За газ платите тільки 80 відсотків, — відчитує Янукович Асадчева.

— Ми вже 90 платимо, — похнюпився губернатор.

— Я вам не заздрю. Окремо розкажу, чим будете розплачуватися, — перебиває його прем"єр. Згадує студентські роки, коли ходив слухати актора Аркадія Райкіна.

— На його концерті в Ленінграді я задрімав. Оживився, коли Райкін запитав у зали: "Ви проти соціалізму?" Зал тихо каже: "Ми — за!" Далі запитує: "Ви проти комунізму?" Чує у відповідь: "Ми — за!" "Тоді нічого не розумію. Чому ж ми так хрєново живемо?"

Прем"єр-міністр зазначає, що уряд підготував проект стратегії розвитку України на найближчі 5 років.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві Янукович відчитав Асадчева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі