пʼятниця, 23 червня 2017 00:30

У Курченка забрали Одеський нафтопереробний завод

Суворовський райсуд Одеси 19 червня конфіскував на користь держави Одеський нафтопереробний завод. Він із 2013 року належав олігархові 31-річному Сергію Курченку, який купив його в російської нафтової компанії "Лукойл".

Курченко використовував завод для оформлення фіктивного вивезення нафтопродуктів. Насправді паливо продавали в Україні без обов'язкових митних платежів.

— Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів. Сподіваюся на швидкий і прозорий аукціон із приватизації. Дякую команді прокурора Одеської області Олега Жученка та суддям Суворовського райсуду, — каже генеральний прокурор Юрій Луценко, 52 роки.

Після Революції гідності Курченко слідом за Януковичем виїхав до Росії. Звідти керує вугільним бізнесом окупованого Донбасу. Наприкінці травня Курченкові пред'явили підозру в махінаціях із 800 тис. т нафтопродуктів. Звинувачують у створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Також Курченко є підозрюваним у розкраданні 5,6 млрд грн, які належали Національному банку, Укргазбанку, Аграрному фонду та вкладникам Брокбізнес­банку і "Реал Банку".

Зараз ви читаєте новину «У Курченка забрали Одеський нафтопереробний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі