вівторок, 17 березня 2009 18:31

Тягнибок може взяти БЮТ у молодші партнери

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок не балотувався за партійним списком до Тернопільської облради. Він має намір іти в президенти
Лідер ”Свободи” Олег Тягнибок не балотувався за партійним списком до Тернопільської облради. Він має намір іти в президенти

Лідер Всеукраїнської організації "Свобода" 40-річний Олег Тягнибок святкує перемогу своєї політичної сили на Тернопільщині. На виборах до облради націоналісти отримали 35% голосів. "ГПУ" зателефонувала Тягнибокові ввечері у понеділок. Він говорить стиха, бо щойно вийшов від стоматолога.

Що думаєте про намір Блоку Юлії Тимошенко оскаржити результати виборів?

— БЮТ блефує. Від нинішньої системи судочинства можна очікувати будь-чого. Якщо рішення буде оскаржене й голосування визнають недійсним, то відбудеться повторне голосування за два тижні. Це позитивно. Бо ми наберемо ще більше й отримаємо достатньо голосів для формування власної більшості в облраді. Я хотів би, щоб так сталося.

Перед виборами ми розраховували на більший результат — під 40 відсотків. Але  людей збаламутили, й вони до останнього не знали, чи вибори відбудуться. По селах виборців легше було зібрати, бо священики нагадували на літургії про вибори. А в Тернополі була досить низька явка, бо багато людей у неділю поїхали на відпочинок. Хоча в місті "Свобода" набрала 52 відсотки. Отримали б більше, але останні два тижні замість агітації бігали по судах і боролися за проведення виборів.

Із ким формуватимете більшість в облраді?

— Поки що ніхто не пропонує співпраці. Подивимося, як БЮТ налаштований, і створимо з ним коаліцію. Невже не захочуть бути з нами в якості молодшого партнера? — іронізує Тягнибок.

Але ж БЮТ був вашим найпринциповішим суперником...

— А ми їм пробачимо, бо добрі! Якщо серйозно, то на цю хвилину ще ні з ким переговори не проводили. Тут я послуговуюся позицією свого заступника по партії Богдана Бенюка. Він говорить: "Не кажи "гоп", доки не переїдеш Чоп". Матимемо результати виборів, тоді й говоритимемо. Зараз остаточно узгоджуються протоколи. Як тільки територіальна виборча комісія визнає повноваження ради, тоді й говоритимемо.

Які першочергові рішення прийматиме "Свобода" в облраді?

— Ми мусимо показати приклад. Якнайшвидше треба провести сесію. Терміново приймати план соціально-економічного розвитку на 2009 рік і бюджет. Усе слід зробити до кінця місяця.

Чи підтримають виборці "Свободи" вас як кандидата в президенти?

— Якщо мої побратими і посестри покажуть приклад, то підтримають.

Чи додало вам голосів те, що Арсеній Яценюк зі своєю політичною силою не пішов на вибори?

— Це була його стратегічна помилка. Якби він ішов, то забирав би голоси БЮТу, "Нашої України", Української народної партії та Єдиного Центру. Він же представник ліберальної ідеології, а ми — націоналістичної. У нас різні виборці.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок може взяти БЮТ у молодші партнери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі