четвер, 26 серпня 2010 00:05

Турчинова можуть арештувати до кінця року

24 серпня арештували колишнього виконувача обов"язків міністра оборони 54-річного Валерія Іващенка. Він обіймав посаду при міністрі оборони Юрієві Єханурові. Після звільнення Єханурова — виконував обов"язки міністра.

Валерія Іващенка звинувачують у незаконній реалізації майна державного Феодосійського судномеханічного заводу. Це, мовляв, сталося, коли Іващенко виконував обов"язки міністра — із 5 червня 2009 року до 11 березня 2010-го.

У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів підприємства став нардеп-"бютівець" і кримський бізнесмен 50-річний Андрій Сенченко. Начебто він особисто тиснув на Іващенка і був присутній на робочих нарадах із приводу продажу об"єктів заводу.

— За ті три роки я взагалі один раз був у Міністерстві оборони. Коли представляли Івана Свіду на посаду начальника Генерального штабу України, я зайшов його привітати, — каже Андрій Сенченко. — Звичайно, я взагалі-то бачив Іващенка. Але ми з ним не друзі й не знаходимося в колі спілкування один одного. Тому контактів не підтримуємо. Я не є власником цього заводу — ні його майна, ні причалів. За мене взялися, тому що починається новий політичний сезон. А я — активний член команди Тимошенко.

Арешт Іващенка і тиск на Сенченка свідчать, що нова влада вибиває регіональні опори опозиції, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" 57-річний Віктор Небоженко:

— Влада знищує високопосадовців з оточення Тимошенко і добирається до її найближчого соратника Олександра Турчинова. Це буде найгучніший піар-арешт. Скоріш за все, ближче до Нового року. Янукович створює прецедент, який потім буде використаний проти нього. Той, хто виграє в "регіоналів" владу, буде так само саджати міністрів та їх заступників.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова можуть арештувати до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі